Razlozi koji žene tjeraju na prevaru

razvod - svađa
Ali za razliku od muškaraca žena je spremna na prevaru jedino kada u njenom ljubavnom životu nešto fali. Kako bi spriječili ovakvu neugodnu situaciju koja najčešće dovodi do prekida veze važno je znati nekoliko pravila i razloga zbog kojih su žene spremne na prevaru.

1. Manjak pažnje

Ovo je najčešći razlog ženske prevare. Osjeti li da joj njen partner ne poklanja dovoljno pažnje da je ne voli kao prije, žena se može naći u situaciji da joj prija lijepa riječ ili gest drugog muškarca.

Ali ovakva se situacija vrlo jednostavno može spriječiti. Vrlo je važno osobi koju volite barem jednom dnevno pokloniti malo pažnje i lijepu reč kako bi osjetila da je voljena.

2. Nedostatak komunikacije

Ženama je komunikacija vrlo važna i na temelju nje mogu odrediti da li je njihova veza stabilna ili nije. Osjeti li da je njen partner ignorira i da nema nikakve potrebe s njom podijeliti svoja iskustva, stavove ili novonastale situacije, žena će svjesno ili nesvjesno takvu vrstu poverenja postepeno pronaći na nekom drugom mjestu.

Ako ste šutljiv tip i ne volite duge razgovore iskoristite vrijeme uz večeru ili prije spavanja da prokomentirate svoj današnji dan i što je najvažnije pitajte svoju partnerku kako je prošao njen. To je najmanje što možete učiniti.

3. Zapušteni muškarac

Nema ništa gore od zapuštenog muškarca i vjerujemo kako će se svaka žena složiti s tom činjenicom. Fizička privlačnost bez obzira na godine provedene s partnerom još uvek igra veliku ulogu, a posebno kada je reč o higijeni.

Nema ništa gore od smrdljivih čarapa ili muškaraca bez osobne higijene. S vremena na vrijeme čovjek bi se trebao dotjerati, namirisati ili obući lijepu odejću. Osim što će vaša partnerka biti oduševljena, ujedno ćete i sebi podići samopouzdanje.
4. Seksualni život

Iako ovo ženama nije najčešći razlog prevare, ne znači da im zadovoljstvo u krevetu nije važno. Redovit seks i pažljiv i obziran partner san je svake žene.

Želite li zadiviti svoju partnerku, priredite joj barem jednom mjesečno iznenađenje poput romantičnog i dugog vođenja ljubavi, a što je najvažnije u ovoj ćete avanturi uživati oboje.
5. Osveta

Istraživanja su pokazala kako su žene u tridesetima u svom seksualnom vrhuncu pa je upravo ovo razdoblje kada žene čine najviše preljuba. Povrijeđena i prevarena žena spremna na osvetu, odnosno na prevaru.

Najčešći razlog osvete je odgovor na partnerovu preljubu što nikako ne vodi do sretnog završetka. Dogodi li se u vašoj vezi ovakva situacija, najbolje bi bilo krenuti dalje, jer veza bez poverenja nema budućnosti.

frajla.info