Kako znati da ste pronašli pravu osobu?

ljubav

Znanstvena studija objavljena u časopisu Nature zaključuje da se malo toga skriva u načinu kretanja, tehnikama zavođenja ili najljepšem osmijehu koji ste ikada vidjeli - partnere ipak biramo i prema željama naših gena.

Istraživanje je pokazalo kako svaki čovjek ima jedinstven sustav humanog leukocitnog antigena HLA. On je inače zadužen za ispravan rad našeg imuniteta i obranu od raznih virusa ili bakterija, ali i ključni faktor koji stvara kemiju odnosno privlačnost prema određenim osobama koje sretnemo tijekom života.

Znanstvenici su pratili razinu privlačnosti kod 254 para i pokazalo se da različit HLA djeluje na razinu želje za intimom i razmnožavanjem između muškarca i žene. Studija također naslućuje da se u sustavu HLA krije i odgovor na pitanje zašto nas ponekad privlači, a ponekad odbija prirodni miris drugih osoba, ali treba uzeti u obzir da su u testiranju sudjelovali muškarci i žene koji su već neko vrijeme parovi pa su možda bili i pristrani u želji da se pokažu što zadovoljnijima u vezi.

Izvor: tportal.hr