Jednostavni načini na koje možete poboljšati vašu vezu

frajeri, žene, veza, žena, mlađi muškarac, muškarac, stvari, suprug, žena, osvojiti, ljubav, znakovi, čvrsta ljubav, žena, riječi, uvreda, udaja, udaja maloljetnica, žene, dečko, izravno, situacije, veza, muškarac, rečenice, žena, svađa, veza, žena, muškarac, vrline, veza, uspješnost, intimnost, trud, financije, žena, muškarac, veza, sudbina, parovi, istraživanje, muškarac, žena, muškarac, žena, kvaliteta, leptirići, djevojka, dečko, veza, veza, top stvari, muškarci, žene, stvari, voljeti, nerealnosti, muškarac, žena, stvari, muškarac žena, romantika, žena, veze, pogreške, partner, stvari, veza, znakovi, veza, veza, načini, poboljšati , veza, znakovi, kraj, kriza, savjeti, veza, stvari, dogoditi , veza, prevara, načini, muškarac, žena, izgled, istraživanje

Ipak, iako na prvu zvuči komplicirano, ponekad su dovoljne tek sitnice kojima možemo unaprijediti vezu s našim partnerom, učiniti je snažnijom i sretnijom.

1. Fokusirajte se na pozitivne misli

I iako često zvuči kao nemoguća misija, pozitivan pristup životu je nešto što se definitivno isplati na svim poljima - od karijere, preko prijateljskih i ljubavnih veza, pa do samog psihofizičkog zdravlja.

Profesorica Barbara Fredrickson, socijalna psihologinja sa sveučilišta u Južnoj Karolini u posljednjih se 25 godina bavi istraživanjem ljudskih emocija, a jedno od istraživanja koje je provela sa svojim timom pokazalo je kako pozitivno razmišljanje može utjecati čak i na ritam otkucaja srca, pa i na sam imunološki sustav.

Sudeći prema Fredrickson, fokusiranje na pozitivno razmišljanje pomaže nam da se bolje povežemo sa drugim ljudima i poboljšamo naše veze s njima.

2. Raspravljajte se na zdrav način

Studije su pokazale kako su parovi sa lošom komunikacijom nesretni i skloniji raskidima. Poenta nije u tome da se ne svađate sa osobom koju volite, to je u dosta slučajeva neizbježno, već u tome da to radite na "pravi", zdravi način, tj. da se pritom fokusirate na rješenje konflikta i razriješenje situacije, nego da beskrajno raspravljate o tome tko je kriv, a tko u pravu.

"Ne trudite se da obezvrijedite, ponizite i pobijedite svog partnera, već ga nastojte pustiti da izrazi svoje mišljenje koje je jednako važno kao i vaše, te pokušajte zajedno doći do kompromisa i rješenja", savjetuje ova psihologinja.

3. Ne svađajte se oko novca

Novac je nažalost vrlo čest uzrok razmirica u vezama i brakovima, a vrlo često zna biti i razlog raskida. Uvijek će postojati različiti načini na koje dvije osobe u vezi ili braku upotrebljavaju novac, kao i razlike u količini zarađenog i potrošenog novca, no stručnjaci savjetuju da fokus radije prebacite sa samog novca na ono šta on znači za vašeg partnera i na koji ga način ono što uradi s tim novcem čini sretnim.

4. Ohrabrujte jedno drugo

Time što ćete češće pohvaliti svog partnera i reći mu neku lijepu riječ poput toga da ste ponosni na njega kad napravi nešto dobro, povećava vašu bliskost i čini vašu vezu snažnijom.

5. Imajte prijateljstva izvan vaše veze

Čitav vaš život ne bi trebao biti samo vaša veza. U trenutku kad vaš partner postane čitav vaš svijet, ta veza je osuđena na propast.

Jon Kleinberg, kompjuterski istraživač sa Cornell sveučilišta i Lars Backstrom, inžinjer zaposlen u Facebooku, proveli su studiju koja je pokazala kako su najnesretniji oni parovi koji imaju zajedničke prijatelje i nemaju svoj život izvan veze.

Stručnjaci za objašnjenje ovog fenomena koriste termin "disperzija", svojevrsno "raspršivanje" vaših interesa i pažnje i na druge ljude, a što je disperzija veća, vaša veza će biti sretnija.

6. Pričajte češće jedno s drugim i smijte se više

Razgovor uopće ne mora biti smislen, možete brbljati i o nekim beznačajnim i svakidašnjim stvarima, što je zapravo način na koji se povezujete.

Istraživanja su pokazala kako su parovi koji se smiju zajedno sretniji i zadovoljniji svojom vezom u konačnici i lakše im je da se u svakom trenutku sjete dobrih stvari u vezi svog partnera i onog što vole kod njega.

7. Imajte seks jednom ili više puta tjedno

Jedno je istraživanje pokazalo kako su parovi koji imaju seks bar jednom sedmično 44 posto sretniji i zadovoljniji u vezama od parova koji rjeđe imaju seks.

8. Podijelite novo iskustvo zajedno

Pokušajte se aktivirati u isprobavanju nekih novih, zabavnih aktivnosti, isprobajte zajedno neku fizičku aktivnost, sport, hobi... Razbit ćete rutinu i povezati se na novi način.

Izvor: klix.ba