10 znakova da je vama i vašem partneru potreban odmor od društvenih mreža

društvene mreže

1. Vaše „zajedničko vrijeme" sastoji se od gledanja YouTube videa dok oboje pregledavate svoje vremenske linije. Ako je većina vašeg zajedničkog vremena provedena na kauču uz mobitel, a vaša ideja razgovora ona u kojemu jedno drugome komentirate na videe mačaka, vrijeme je da se prisjetite vremena kad su mobiteli bili namijenjeni isključivo za pozive - ne tekstanje dok se oboje nalazite u istoj sobi.

2. Sve ste više ljubomorni na tuđe veze. Dosad je bilo i više nego dovoljno članaka i priča o tome koliko su društvene mreže zapravo toksične. Ako ste se više nego jednom pronašli u situaciji u kojoj vam se vlastita veza činila dosadnom u usporedbi s onim parom na Instagramu, razmislite o vremenu bez interneta. Neko vrijeme bez društvenih mreža naučit će vas da vaša veza može biti jednako zabavna ako izađete iz stana, kao i to da svaka veza može izgledati magično na internetu - uz prave filtere.

3. Toliko se dopisujete da uživo ni nemate o čemu razgovarati. Nije bitno što u tom trenutku niste skupa, jer je svaka minuta njegovog života zabilježena na Snapchatu. Znate što su jeli zahvaljujući njihovom Instagramu, kao i što rade, slušaju, crtaju i gdje idu. A onda kad se napokon vidite, sjedite u tišini - na mobitelima. Pa ionako sve znate.

4. Informiraniji ste o tome što rade svi drugi nego o onome što se događa u životu vašeg partnera. To je pomalo uznemirujuće.

5. Češće komunicirate emojijima nego srcem. Trebamo li vam reći da je to problem?

6. Nesvjesno se isključujete i buljite u mobitel dok vaš partner razgovara s vama. Ako se ne možete fokusirati ni na što osim na obavijesti na vašem mobitelu i ako su vam one tad važnije od onoga što vam osoba koja sjedi preko puta vas ima za reći, imamo loše vijesti - patite od ozbiljne ovisnosti.

7. Planirate stvari samo zato što vam nedostaje materijala za Instagram. Želite ostati kod kuće, ali jednostavno morate ići na plažu kako biste podijelili fotke s mora prije svih ostalih? Provodite pola sata dekorirajući tanjur kako biste se pohvalili svojim „opuštenim" popodnevnim ručkom? Uf.

8. Sinkronizirani ste u lajkanju i podijeli novih informacija. OK, jasno nam je, idete u kino.

9. Dnevno imate bar deset novih zajedničkih selfija. Možemo garantirati da su vas do sada prestali slijediti i bliski članovi obitelji - to je stvarno pretjerano.

10. Ljudi su vas već etiketirali kao „onaj" par. Nikad nije dobro biti „onaj" par. Bez obzira na to što to značilo. Baš kao što nitko ne voli onaj par koji se ne skida jedno s drugog dok su u društvu, tako nitko ne voli ni onaj par koji se u društvu ne skida s mobitela. Ako vas prijatelji prestaju pozivati na izlaske, vrijeme je da tjedan dana provedete u nekoj kolibi na planini.

Izvor: cosmopolitan.hr