1 od 4 studenta se zarazi spolno prenosivom infekcijom

seks ljubav, metoda kontracepcije, nemaju nuspojava, spolno prenosivih infekcija, učinkovitost, kondomi, Lateks kondomi, u obrani protiv trudnoće, siguran seks, raznih boja i oblika, hercegovački vicevi, žvaka, Klamidija, genitalne izrasline, Genitalni herpes, seks prakticiranje, pitanja, pitanja o seksu, kondomi
Najčešće se zaraze klamidijom, nakon čega slijedi genitalni herpes i genitalne izrasline.
Istraživanje je proveo tim shagatuni.com, a u anketiranju je sudjelovalo 2.177 mladih iz Velike Britanije koji su diplomirali u posljednjih godinu dana. U anketi se od njih tražilo da odgovore na pitanja o seksualnim navikama za vrijeme trajanja studija.
23 % ispitanika je priznalo kako je pokupilo spolno prenosivu infekciju tijekom prve godine studiranja, dok se njih 21 % izjasnilo kako su se zarazili nakon prve godine. Od onih ispitanika koji su otkrili kako su pokupili spolno prenosivu infekciju, njih 32 % za infekciju je saznalo od osobe s kojom su bili seksualno aktivni.
80 % anketiranih studenata priznaje kako nisu koristili kondome većinu vremena kad su bili seksualno aktivni, a čak 73 % studenata je priznalo kako su se njihovi seksualni susreti tijekom studiranja dogodili pod utjecajem alkohola.
Više od polovice ispitanika, točnije njih 54 % priznalo je kako nisu točno sigurni od kojeg su partnera pokupili spolno prenosivu infekciju. Na pitanje o tome koju su spolno prenosivu infekciju pokupili za vrijeme studiranja, njih 59 % odgovorilo je klamidija, a 18 % genitalni herper i genitalne izrasline.
Nakon susreta s neugodnostima samo je 31 % studenata počeo prakticirati kondome za vrijeme svakog spolnog odnosa, dok njih 67 % tvrdi kako će radije snositi rizik da se zarazi nego da upotrijebe kondom.