Žene vole da pričaju o svojoj nevjernosti

Zbog toga što i ne pomišljaju da bi prijateljice mogle da ih izdaju, žene će im 'izbrbljati' o nevjernosti, dok će muškarci to prešutiti prijateljima jer se plaše da bi to jednom moglo biti upotrebljeno protiv njih, prenosi SrbijaNet.

Kako se pokazalo, 43 % žena koje su prevarile svog partnera o tome je pričalo barem sa jednom prijateljicom, dok je samo 6 % muškaraca najboljem prijatelju priznalo nevjernost. Samo 15 % žena nema nikakvu namjeru da priča o tome.

Stručnjaci za veze kažu da je to zato jer muškarci za razliku od žena imaju manje povjerenja u svoje prijatelje i jednostavno ne žele da otkrivaju ništa što bi ih učinilo ranjivim.

'Ukratko, muškarci ne vole da otkrivaju osjetljive stvari iz svog života, dok žene imaju puno povjerenja u svoje prijateljice. Muškarci se jednostavno ne vezuju na isti način i ne žele da dijele stvari koje bi ih učinile ranjivim. Oni se više vezuju na osnovu zajedničkog iskustva poput izlazaka i napijanja vikendom, što je mnogo drugačije od izjave: 'Hej, znate li da sam spavao sa sestrom svoje žene?!' Boje se da bi takva informacija mogla da bude iskorišćena protiv njih u nekom trenutku' kaže stručnjak za veze Filip Hodson i dodaje da će se muškarac preljubom prije pohvaliti potpunom neznancu.