Žene su glasnije u krevetu od muškaraca! Glume li ili stvarno uživaju?

seksi editorijal, snimka, seks, prijatelji, seks, atmosfera, seks, prvi spoj, brak, orgazam, problem, žene, seks, krevet, seks, savjeti, vrijeme, žene, krevet, seks, glasovi
Prema najnovijem britanskom istraživanju žene su puno glasnije u krevetu od svojih partnera. Jesu li ti uzdasi i uzvici iskreni ili su samo znak pažnje i obzirljivosti prema njihovim muškarcima, to je drugi par rukava.

U istraživanju koje je provela trgovina seksi igrački Lovehoney nad gotovo 1200 osoba čak je 94 posto žena priznalo kako su glasije u krevetu od svojih partnera, dok je 70 posto pripadnka snažnijeg spola reklo kako su njihove partnerice glasnije od njih kada vode ljubav.

"Seks je baš poput tenisa na Wimbledonu: žene su najglasnije!", izjasnila se jedna od ispitanica. Baš kao što su žene u pravilu spremnije podijeliti svoje osjećaje i komunicirati s boljom polovicom, možda su tako i spremnije podijeliti kako zaista uživaju u seksu.

"Ne postoji znanstveni razlog zbog kojeg su žene glasnije od muškaraca. To je individualna stvar. Neke se osobe vole derati na koncertima, drugi gledaju u tišini. To ne znači da ne uživaju u koncertu jednako", objasnila je Tracey Cox, stručnjakinja za pitanja "spod plahte".

S druge strane, ona smatra da je moguće još jedno objašnjenje: žene doživljavaju orgazam intenzivnije od muškaraca, no s druge strane, navikle su glumiti ih, pa nikada ne znate uživa li vaša draga zaista ili samo ne želi povrijediti vaš ego. Sjetite se legendarne scene Meg Ryan u filmu Kada je Harry sreo Sally, kada ona glumi veliki O usred restorana.

S obzirom da žene u većoj mjeri glume orgazam, moguće je da se osjećaju obveznima partneru pružiti dokaz da zaista uživaju u seksu.

"Kako god bilo, moramo se odviknuti od razmišljanja prema kojem smatramo da osoba više živa ako je bučnija u krevetu. To što ste glasni ne znači da ste dobar ljubavnik, iako zaista podupirem bilo kakav feedback u krevetu, a uzdisaji mogu biti jedan način komunikacije", zaključila je Cox.

Zanima nas, na koji način vi dajete do znanja partneru da vam se sviđa što se događa ispod plahte?

K. Horvat/ordinacija.hr