Žene ne mogu odoljeti ovakvim muškarcima

muškarci, moć, brkovi, stvari, muškarci, žene, muškarci, privlačnost, muškarci, stvari, žene, muškarci, muškarci, brada, partner, ljepota, muškarci, žene, pažnja, paljenje, frajer, hodanje, žene, muškarac, muškarci, brada, brada, bolest, bakterije, muškarci, brada, rast
Visina i držanje tijela ženama su važni, što se ne može reći i za muškarce, pokazuje najnovije istraživanje.

Žene vole kad ih muškarac nadvisuje jer im to, najčešće podsvjesno, pokazuje da je snažan te da im može pružiti zaštitu u životu. Naravno, uz to ide i sigurnost te žena može biti ženstvena i nježna, tumače stručnjaci. Iako je riječ o stereotipima, oni evolucijski imaju svoje uporište u stvarnosti.

Znanstvenici sa sveučilišta Rice i North Texas uočili su da je visina puno važniji čimbenik ženama nego muškarcima. Kako je pokazalo istraživanje, muškarci uopće nisu marili za ženinu visinu kada su birali ljubavne partnerice. Većina žena pak smatra kako je iznimno važno da partner bude viši od njih.
'U psihologiji se vrlo često može vidjeti da se partneri privlače na osnovi sličnosti. Biramo one koji su nam slični, a to najčešće činimo nesvjesno. Međutim, to nije slučaj kod nekih tjelesnih karakteristika poput visine, što se pokazalo bitnim kod žena', objasnio je sociolog Michael Emerson koji je radio na istraživanju.

Izvor: Tportal.hr