Ženama starenjem seks postaje sve bolji

seks, žene, muškarci, Žene srednje dobi, erekcija, libido, žena, muškost, seks navike, želja za seksom, oba spola, Erotska priča, ljubavne avanture, osobe željne avanture, ljubav, ljubav i nježnost, starenje, znakovi, mladost, vježba, starenje
U istraživanju britanskih znanstvenika, u kojemu je sudjelovalo 1000 parova u dobi od 50 do 79 godina, je pokazano da žene uživaju u seksu više dok su starije. Muškarci, za razliku od žena, su manje zadovoljni seksom.

Čak 16% muškaraca u dobi od 50 do 59 godina je izjavilo da su vrlo nezadovoljni seksualnim životom, u usporedbi s tek 10% žena.

Među muškarcima starijima od 70 je njih 25% nezadovoljno seksualnim životom, a tek 7% žena misli isto.

Poznato je da žene više vole i cijene svoje tijelo kako stare. Stoga ni ne čudi da tek tada i počnu u potpunosti uživati u seksu.

Samo 18% parova starijih od 50 je izjavilo da prakticiraju seks svaki dan ili nekoliko puta tjedno. Također ih je 18% izjavilo da seks prakticiraju tek jednom tjedno.

Čak 21% parova je izjavilo da seks prakticiraju svakih nekoliko tjedana ili jednom mjesečno. Najviše njih, točnije 27%, je izjavilo kako seks prakticiraju rijetko.

Žene su u ovoj dobnoj skupini znatno zadovoljnije seksom u odnosu na muškarce. Glavni uzrok nezadovoljstva seksom kod muškaraca je pad razine testosterona, zbog čega imaju problema s postizanjem i održavanjem erekcije, ali i samim libidom, odnosno željom za seksom.

Ipak, žene su izjavile da, bez obzira na seksualne poteškoće s kojima se susreću njihovi partneri, njihova želja za seksom nije nimalo manja te da uživaju u seksu.
Znanstvenici ističu da seksualni život ne mora i ne bi smio prestati starenjem. Srednja životna dob jest dob u kojoj su partneri blizu ostvarenja svega što su planirali, imaju više vremena jedno za drugo i osjećaju se ugodno u svojoj koži.

centar-zdravlja.net