Zašto muškarci biraju mlađe žene, a žene starije muškarce?

ljubav
Vodeći se time, neke od prednosti za starijeg muškarca u vezama s mlađom ženom mogu biti potvrđivanje vlastite moći, vitalnosti, produžene mladosti, a za mladu ženu kada je sa starijim muškarcem mogućnost da bude financijski osigurana, da se lakše profesionalno i društveno afirmira.

Svakako treba uzeti u obzir i veće životno iskustvo starijeg partnera, koje može ubrzati osobni, čak i seksualni razvoj onog mlađeg. Stariji partner je često profesionalno ostvaren, ima novac ili društveni ugled i moć, investira u sebe. Na osnovu prijašnjih grešaka, može donijeti odluku o drugačijoj posvećenosti u ovoj vezi, te mlađem osigurati više ekskluzivne pažnje i sigurnosti, istovremeno uživajući u iskustvu pomlađivanja, prenosi večernji list.

U takvoj vezi neizbježno je 'približavanje' razvojnih faza partnera, te mlađi preskače neke svoje razvojne procese, a stariji se vraća u ranije. Ne možemo zanemariti ni kult produžene mladosti svojstven današnjici, kome podjednako podliježu i muškarci i žene, čiji je imperativ mišičavo tijelo i lice bez bora, te je puno mlađi partner još jedna potvrda da smo uspješni, poželjni, vitalni i potentni.