Zanimljivosti o ženskim grudima

Nije neobično ni da žene međusobno promatraju grudi i uspoređuju. Nema sumnje da su ženske grudi očaravajuće.

Činjenice vezane za ženske grudi:

Najveće grudi na svetu su veličine 38. Naravno, nisu u pitanju prirodne, već silikonske grudi. Njihova ,,vlasnica“ je jedna Brazilka, koja je pomoću čak 9 operativnih zahvata postala član Ginisove knjige rekorda.

Veličina grudi se povećava iz generacije u generaciju. Stručnjaci ovu pojavu objašnjavaju kao posljedicu promenjene ekološke sredine, promjene vremena, upotrebe hormonskih lijekova i mnogih drugih vanjskih utjecaja.

Lijeva dojka je veća. Znanstvenici su zaključili da je lijeva dojka malo veća od desne. Razlika je gotovo zanemariva (osim u nekim specijalnim slučajevima), da se može uočiti samo preciznim premjeravanjem. Ta pojava je zabilježena samo kod žena, ali ne i kod muškaraca.

Pogled u grudi je prvi refleks muškarca pri susretu sa “atraktivnom” ženom. U pitanju je prirodan refleks, koji se odvija skoro nenamjerno. Ovu tvrdnju su potvrdili znanstvenici kao i činjenicu da divljenje ženskim dojkama po par minuta svakodnevno može muškarcima da produži život.

Engleska je domovina najvećih grudi. Sudeći po istraživanju u kojem su sudjelovali proizvođači grudnjaka, u Engleskoj se nalaze žene sa najvećim obujmom grudi. Više od 50% žena nosi grudnjake D veličine. Na drugom mjestu je Danska, a treću poziciju zauzima Nizozemska.

Jedna dojka je težine 0,5 kg u prosjeku. Stručnjaci tvrde da jedna ženska dojka teži pola kilograma, što predstavlja zapravo 1% ukupne težine cijelog ženskog tijela. Pored toga, ženske grudi čine 4-5% čitave tjelesne masti.

Operacija povećanja grudi je prva među operacijama u Americi. Na drugom mjestu je operacija korekcije nosa, a na trećem liposukcija. Prosječna starost žena koje se podvrgavaju ovim zahvatima je 34 godina.

uprolazu.com