'Zaljubila sam se u 16-godišnjeg balavca. Ostavila sam kćer, rodila mu djecu i jako smo sretni'

seks navike, frizerka, učenik, brak
... i odselila na drugi kraj svijeta kako bi živjela s maloljetnikom gotovo upola mlađim od sebe s kojim se upustila u romansu koja traje već gotovo deset godina.

Kada je priča 2006. godine dospjela u medije, Karen je s ponosom pričala kako svom 16-godišnjem ljubavniku u novom domu u Australiji svakoga dana kuha ručak, a zatim ga vozi u školu. Sve se ubrzo pretvorilo u skandal neviđenih razmjera tako da su neki utjecajni australski političari zahtijevali da se Karen deportira natrag u rodnu Kaliforniju.

Ipak, prašina se nakon nekog vremena slegnula, a Karen i danas 25-godišnji James Barry i dalje su skupa. 'Ljudi su mislili da sam blesava jer sam pobjegla sa 16-godišnjakom kojeg sam upoznala preko interneta, ali ja sam morala slijediti svoje srce. I prije nego sam ga upoznala uživo znala sam da ću se vjenčati s tim', priča Karen za britanski Sun on Sunday.

U prvoj velikoj ispovijesti nakon dugo vremena otkrila je da ona i James imaju dvoje djece, a s njima živi i njezina kći Amanda, koju je svojedobno kao 2-godišnjakinju ostavila u Kaliforniji.

'Toliko sam željela biti s Jamesom da mi ništa nije moglo stati na put. Ne žalim ni za čim, sretniji smo no ikada', kaže.

'Kada mi je rekao da je djevac, ostala sam u šoku', prisjeća se i kaže da ne osjeća krivnju što je napustila kćer jer je o njoj brinuo njezin otac.

'Ionako je bila premlada da bi shvatila, a majka ponekad mora raditi i neke stvari samo za sebe.'

Amanda danas ima 11 godina i s majkom, Jamesom i dvjema polusestrama - Kirom (7) i Lillianom (6) - živi u australskom Perthu.
Fatalna veljača

Karen se prisjetila fatalne veljače 2006. godine i životnih teškoća u kojima se u to vrijeme nalazila. Kaže da joj je internet bio sve...

'Rastavila sam se od muža i zaglavila s malim djetetom u zabačenom dijelu Kalifornije. Bila sam usamljena pa sam razgovarala s ljudima preko interneta. Kada sam se prvi put povezala s Jamesom, znala sam koliko godina ima, ali ponašao se jako odraslo i inteligentno pa je dob bilo lako smetnuti s uma. Jednostavno smo si kliknuli. On bi mi pričao kako mu je bilo u školi, prepričavao je prepirke sa svojom majkom', priča Karen, inače frizerka koja je danas kućanica.

Stvar je ubrzo postala toliko ozbiljna da je s Jamesom na internetu visila po osam sati dnevno. Shvatila je da se zatelebala u klinca.

'Vidio je moju fotografiju i rekao mi da sam jako atraktivna. Meni je to laskalo, ali mislila sam da se šali jer ipak sam imala 30 godina. Bio je naočit, imao je divnu osobnost. Priznala sam mu da mi se sviđa. Kroz šalu je spomenuo strip poker, a ubrzo nakon toga počeli smo pričati o vođenju ljubavi. Kada mi je rekao da je djevac, bila sam šokirana, ali svejedno sam osjećala da padam na njega. Nije prošlo nekoliko tjedana i jedno drugome smo govorili: Volim te', govori Karen.

Kaže da je bila jako frustrirana zbog činjenice da on živi u Perthu, dakle na drugom kraju svijeta. 'Kupila sam web kameru pa smo plesali zajedno. Čudno, ali ja sam više voljela hitove s vrhova top ljestvica, dok je on više bio sklon starijim stvarima. Dovela sam svoju Amandu pred kameru i predstavila je. Rekla sam joj: Ovo je mamin prijatelj.'

Depresija zbog besparice

Bez obzira na obiteljske obveze, Karen se s Jamesom počela dogovarati o susretu i zajedničkom životu. 'Pokušala sam prodati kuću da skupim nešto novca za avionsku kartu samo kako bih ga vidjela, ali nije bilo zainteresiranih pa me počela hvatati depresija. Jednog sam se dana slomila i majci sam rekla o čemu je riječ. Šokirala se kad je čula koliko godina James ima i savjetovala mi da pazim što radim, ali shvatila je koliko me to sve tišti pa se ponudila da mi posudi novac', govori Karen.

'Bila sam oduševljena, odmah sam se s Amandinim ocem dogovorila da on preuzme brigu o njoj, kazala sam mu da me neće biti nekoliko mjeseci. Spomenula sam mu i Jamesa i njegovu dob, nije ga to posebno dirnulo. Bilo mu je jednostavno drago što će moći biti s Amandom. Ja nisam osjećala nikakvu grižnju, dapače, bila sam uzbuđena. Trebao mi je predah i željela sam upoznati osobu u koju sam se zaljubila', pojašnjava Karen.

'Amandu nisam mogla voditi sa sobom, bio bi to predugačak put za nju. A uostalom, James i ja smo željeli biti sami', dodaje.

I tako je u kolovozu 2006. odletjela u Perth, a James je markirao s nastave kako bi se našao s njom.

Online žlabranje

'Čim sam ga vidjela, obuzele su me nadrealne emocije. Mjesecima smo žlabrali preko interneta, a eto ga sad preda mnom, mogla sam ga dotaknuti. Zagrlili smo se i stvari kao da su sjele na svoje mjesto', prisjeća se.

Iste su se večeri seksali u nekom hotelu. 'Nije mi bilo čudno, ponajmanje zbog njegove dobi, mogu vam reći da se sasvim sigurno nisam razočarala. Bilo je prirodno.'

Slučaj je htio da baš te večeri u tom hotelu nalete na voditelja lokalne radijske postaje, koji je odmah primijetio veliku razliku u godinama naočigled zaljubljenog para. Zamolio ih je za intervju...

'Pristali smo jer stvarno nam ni na kraj pameti nije bilo da radimo bilo što neprimjereno. Nedugo potom naša je priča iznenada osvanula u svim novinama. Prozvali su me predatoricom, napadali me jer sam ostavila Amandu. Bilo je strašno', kaže Karen.

'Ma on ti je balavac'

Negodovala je i Jamesova majka Sue. 'James joj je rekao tko sam ja dosta rano, vrlo dobro je znala koliko godina imam. Jednom smo i telefonom razgovarale i tada je ostavila dojam da je jako zabrinuta za mene. Čini mi se da je bila uvjerena da joj sin prolazi kroz nekakvu buntovničku fazu, upozorila me da je on samo balavac. Nije bila sretna kad joj je rekao da će živjeti sa mnom. Razumjela sam je, osjećala je da gubi sina. Ali pokušala sam je uvjeriti da ga volim', kaže Karen.

Par je unajmio stan u blizini plaže, a Karen je ubrzo ušla u životnu rutinu pa je svakoga dana Jamesu kuhala ručak prije nego bi ga odbacila do škole. 'Njegovi su nastavnici bili zabrinuti, stalno su provjeravali što se događa, no njegovi su ga razredni kolege smatrali legendom.'

Nakon nekoliko mjeseci ljubavničkog plandovanja, Karen je bila dekintirana pa se u listopadu vratila u Ameriku. 'Nisam imala radničku vizu pa se nisam mogla zaposliti. Plakala sam cijelim putem doma. Mrzila sam što sam se morala rastati od njega. Ali bila sam sretna što ću barem vidjeti svoju kćer. Bivšem sam rekla da bih se htjela preseliti u Australiju i odvesti Amandu sa sobom, ali on se tome usprotivio i pokrenuo postupak stjecanja skrbništva.'

U veljači 2007. Karen se bez Amande vratila u Australiju, nije ju smjela povesti sa sobom jer je postupak oko skrbništva još bio u tijeku. U travnju se trebala vratiti u Kaliforniju, ali otkrila je da je zatrudnjela s tada 17-godišnjim Jamesom.
'Nismo koristili zaštitu, ali trudnoća me šokirala'

'Šokirala me ta spoznaja, makar nismo koristili kontracepciju. James je znatno lakše to prihvatio, a oboje smo ubrzo skovali plan da se vjenčamo čim sljedeći put dođem u Australiju. Moji su bili iznenađeni, ali dali su mi podršku. Moj bivši se čak urazumio i dozvolio je da Amandu povedem u Perth na vjenčanje. Bila sam jako nervozna jer to je ipak bilo prvo upoznavanje moje kćeri s Jamesom. No, on je prema njoj bio jako pristojan, a ionako sam odmah znala da će biti naprosto fantastičan tata', priča Karen.

Vjenčali su se u rujnu 2007. godine, čim je James navršio 18 godina. 'Sve je bilo savršeno, toga sam dana znala da je sve vrijedilo.'

Mladenci su odselili u Ameriku, tamo im se ubrzo rodila Kira, a zatim i Lilliana. 'Nismo to planirali. James je imao samo 20 godina, a odjednom je postao otac troje djece, sve se dogodilo iznenada', priznaje Karen.
Jako kvalitetan seks

Nekoliko godina kasnije vratili su se u Perth, u kojemu žive i danas. 'Amandu je otac pustio da ode s nama i sada smo svi sretna obitelj. Ona se s tatom čuje preko Skypea. Više nitko ne spominje razliku u dobi između mene i Jamesa. Čak se i njegova majka pomirila s činjenicom da ćemo zauvijek ostati zajedno. Jako mi se dopada život s mlađim frajerom, seks je jako kvalitetan', hvali se Karen i dodaje da će s Jamesom u rujnu obnoviti bračne zavjete. Ona će tada navršiti 40 godina.

'Jači smo no ikad. Ne mogu ni zamisliti život s nekim drugim. Za Jamesa bih se udavala svakodnevno. Baš nas briga što drugi misle', zaključuje svoju ispovijest za The Sun.

Jutarnji list