ŠTO SAM KONAČNO SHVATILA NAKON RASTAVE? Deset pogrešaka koje nijedna žena nipošto ne bi smjela raditi

greške, rastava, žena
Jedan od blogova posvetila je i greškama koje je radila prije i tijekom braka, a koje je spoznala tek nakon rastave.

Evo što je napisala te o kojim je to pogreškama riječ:

1. Ignorirala sam dobre muškarce

Kad pate od manjka samopouzdanja, žene ignoriraju dobre muškarce. Kad o sebi mislite loše, imate tendenciju biti s ljudima pored kojih se osjećate još gore. Ne želim reći da ću s pristojnim muškarcem izaći samo zato što je pristojan, ali znam da ću mu pružiti šansu jer je to ono što ja zaslužujem.

2. Sve sam prepustila njemu

Uvijek sam ja bila ta koja je proganjala njih, umjesto da sam taj posao prepustila njima. Kad bi mi se netko upucavao, ignorirala bih ga jer je uglavnom riječ bila o dobrim muškarcima. Moj bivši suprug je oblijetao oko mene i to je upalilo. Muškarci vole osjetiti da su zaslužili ljubav žene, a ne da im se ona baci pod noge.

3. Govorila sam istinu, previše i prečesto

Odmah na početku sam otkrila previše o sebi zbog čega se muškarci u vezi sa mnom nisu predugo zadržavali. Jesu li oni zaslužili moje srce i dušu na pladnju? Nisu, jer su muškarci s kojima sam bila bili idioti, a oni koji jesu, pobjegli su jer sam ih prestrašila svojim ponašanjem. Ne otkrivajte previše prerano. Nitko ne mora znati sve o vama. Pričekajte da vaš partner zasluži biti upoznat s vašim tajnama. To ne znači da ljudima ne trebate vjerovati, samo trebate biti pametni i podijeliti prave stvari u pravo vrijeme.

4. Tolerirala sam nepoštovanje

Činila sam to i u braku, no u svojim dvadesetima bilo je puno muškaraca koji me nisu poštovali, koji su mi se zbog toga ispričali, a onda sam im se ja ipak vratila. Ne, ne i ne! Ne vraćajte se nekome tko vas ne poštuje. Takve osobe kod vas zaslužuju crveni karton.

5. Dopuštala sam im da me treniraju kao lutku

Ja nisam lutka, ljudsko sam biće. Ako žele barbiku, nabaviti ju mogu u trgovini. Zapamtite da ste ljudsko biće sa svojim snagama i slabosima. Ne postojite da bi vas netko kontrolirao i upravljao vama. Takve stvari sam tolerirala samo zato jer sam htjela biti voljena.

6. Previše sam se nadala

Kad mi se netko svidio, previše sam nade ulagala u našu budućnost. Kad bi naša veza završila, i moja bi sreća otišla s njima.

7. Oslanjala sam se na druge jer sam htjela biti sretna

Puno mi je značilo kad sam se nekome sviđala. Kad bi ta faza završila, osjećala sam se depresivno. Nitko ne voli biti povrijeđen, no sreću ne treba mjeriti po postupcima drugih prema vam. Ako ćete se tako ponašati, život vam neće biti lijep.

8. Muškarca nisam željela, bio mi je prijeko potreban

Većina muškaraca s kojima sam bila, nije mi se sviđala, jednostavno sam ih trebala. Na taj sam način kroz tu osobu samo pokušala nadomjestiti ono što mi je nedostajalo. Tu osobu trebaš željeti, ona ne treba biti razlog tvog postojanja.

9. Nisam ih vrtjela oko malog prsta

Trebala sam više izlaziti i zabavljati se, a to nisam činila. Pronašla bih jednog i držala se za njega dok veza ne bi puknula. Trebala sam biti opuštenija kako bih otkrila što volim i što mi zapravo odgovara.

10. Nisam bila sretna s onim što sam imala

Trebala sam uživati u svom životu bez obzira na to imam li muškarca u svom životu ili ne. Previše sam se opterećivala s njima, umjesto da sam se više posvetila sebi. Nisam se trebala osjećati nepotpunom samo zato jer nisam imala muškarca. Tek u tridesetima uživam u životu, i tek nakon rastave, sretna sam što sam sama.

jutarnji list