Što 77 posto žena čini ljubomornim?

...klanova Aniston i Jolie koji se i dalje prepiru iako je od prekida Brada i Jennifer prošlo više od 5 godina, a povod je i mnogim istraživanjima. U anketi koju je proveo Huffington Post, čak dvije tisuće žena priznalo je što ih čini ljubomornima.

Žene su ljubomornije od muškaraca

Ljubomora je česta pojava čak kod 73 posto žena, dok zavist priznaje samo 27 posto muškaraca. Pomalo zvuči nevjerojatno, jer je poznato da se muškarci rado natječu s drugim pripadnicima istog spola skoro u svemu - tko je jači, tko više zarađuje ili tko može zavesti više žena. Stoga ne sumnjamo da će se zavist javiti kod vašeg partnera ako prečesto budete pričali o zgodnom kolegi s posla. Vjerojatno su žene spremnije priznati zavist od muškaraca.

Slobodne žene ljubomorne su na svoje udane prijateljice

Čak 63 posto slobodnih žena priznalo je da osjeća ljubomoru prema svojim udanim prijateljicama, dok ih 37 uživa biti single. Dok sloboda svakako ima svojih dobrih strana, zamorna može biti vječita potraga za osobom koja će vam uveseljavati onih nekoliko sati dnevno kada ste sami u svoja četiri zida. Ipak tko kaže da ne možete voljeti biti nevezana osoba i uz to ponekad osjećati malu zavist prema sretnim parovima?

Udane žene ne vjeruju svome suprugu

Manje od polovice žena koje su sudjelovale u ovome istraživanju rekle su kako imaju problema s povjerenjem, no specifični slučajevi poput ljubomore pokazale su drugačije. Čak 53 posto žena provjeravaju e-mailove, te pozive ili poruke na partnerovom telefonu.

Isti postotak žena flertuje ispred svog partnera s drugim muškarcima kako bi ga napravile ljubomornim, a čak 77 posto udanih žena priznaje da bi osjećale ljubomoru prema muževoj bliskoj prijateljici iako znaju da se radi o platonskoj vezi. Ima i onih žena, doduše samo 13 posto, koje su ljubomorne na svoje supruge i kad razgovaraju s drugim muškarcima.

Ovo istraživanje pokazalo je ono što smo već i znali. Žene su ljubomorna bića. Stvar je samo u tome koliko kontroliramo tu ljubomoru i na prvom mjestu da li je uopće utemeljena. Ona može pokazati da vam je stalo, ali i odvesti apsolutno krivom smjeru, stoga pripazite što s njom činite.

she.hr