Sponzoruša Maja: Jedan lik mi je dao novac samo da bi...

Sponzoruša Maja: Jedan lik mi je dao novac samo da bi...
Ovaj jeziv trend je toliko uzeo maha da postoje internet portali koji više podsjećaju na društvene mreže. A studentice iz razvijenih zemalja su odlijepile za ovim unosnim, ali i užasnim vidom lake zarade.

- U ovom trenutku sam u bijesnim kolima, tip me vozi do kuće, tu me čeka majka koja odobrava moj stil života - kaže Maja koja ima 18 godina, piše Daily mail.

To je jedan dan u Majinom životu, ona prima poklone, novac i usluge od mahom starijih muškaraca koji je iskorišćavaju.

- Ako mi fale pare za račun za telefon, samo odem na portal i oko 100 tipova hoće sve da mi plati. Likovi koji baš hoće da me vide mi čak plaćaju avionske karte. Prije neki dan sam sjela u restoran i naručila najskuplju stvar sa mijenija, nisam ni znala što je. Naravno, oni pokrivaju troškove, a pritom mi plaćaju i novac za to što sam došla. Jedan lik je dao novac samo da bi sjedio pored mene na plaži - rekla je Maja za Daily mail u Australiji.

Kaže da su sponzori svakakvi, ali uvijek dobrostojeći. Neki su oženjeni, neki ne, ali nikada ne ulazi u vezu i uvijek je u potpunosti trijezna.

U Australiji ima 82.670 otvorenih i registriranih sponzoruša na raznim portalima za ove usluge.

Naravno, ovo ima svoju cijenu. I daleko je mračnija nego što mnoge djevojke i slute.

- Srela sam se sa baš sumnjivim tipom koji je hteo da mi plati kartu za Melburn pod uvjetom da imam seks sa njim. Odbila sam ga. Uprkos tome što ne spavam ni sa kim za pare, osuda koju trpim je nevjerovatno bolna. Osuđuju me čak i prijatelji, to je vrlo teško podnijeti - kaže djevojka.