'Šef me seksualno uznemirava svaki dan. Bojim se bilo što reći jer trebam posao'

Whisper je dvije godine stara aplikacija koja korisnicima omogućuje da podijele svoje tajne. U prošlosti je korišena za sve, a ljudi joj se, često žene, okreću i kako bi podijelili svoje grozne priče o uznemiravanju na poslu. Anonimna priroda aplikacije omogućuje korisnicima da se osjećaju kao da imaju s kime razgovarati i podijeliti svoja grozna iskustva.

Business Insider izdvojio je dio objava kako bi upozorili na ozbiljnost i raširenost ovog problema.

'Moj šef godinama me seksualno uznemirava svaki dan. Sramim se poduzeti bilo što u vezi toga. Osjećam se jadno i slabo. Mrzim moć i kontrolu koju ima nada mnom. Pravim se da to nisam ja kako bih mogla ići dalje', jedna je od ispovijesti.

'Šef me seksualno uznemirava svaki dan, ali bojim se bilo što reći jer trebam posao i to je moja riječ protiv njegove', napisala je druga žena.

'Dala sam otkaz danas. Tako mi je drago što sam pobjegla od svakodnevnog seksualnog uznemiravanja', objavljeno je na stranici.

 

'Prvi put u šest godina imam posao na kojem me šef ne zlostavlja', 'Šef me želi otpustiti jer je, prilično sam sigurna, doznao da sam ja ta koja ga je prijavila zbog zlostavljanja kolegice', 'Prijavila sam šefa zbog dvije godine zlostavljanja. Bio je na razgovoru, a ja i dalje moram raditi svaki dan s njim', 'Moj šeg seksualno uznemirava kolegicu, a ja ne znam što da radim'. 'Na poslu me seksualno uznemiravaju dva tipa koja moj šef nikada, ali nikada neće otpustiti', još su neke od ispovijesti žena koje se često boje prijaviti zlostavljanje zbog straha da one ne budu te koje će izgubiti posao.

dnevnik.hr