Poremećaj u komunikaciji

brak, muškarac žena, uspjeh, brak, nezaposleni muškarac, karijera, ljubav, psi, razvod, brak, brak, spas, savjeti, obitelj, veza, brak, prijatelji, prijateljice, brak, razvodi, jabuka, brak, sreća, razlozi, drugi brak, sa bivšim partnerom, partneri, seks ljubav, brak, udaja, žene, veza, zlostavljanje, brak, godišnjica, razvod, razvod braka, muž, žena, ljubav, brak, kazna

Istraživanja su pokazala da postoji nekoliko osnovnih poremećaja u komunikaciji, koja se događa između dvaju partnera, te zbog kojih dolazi do svađa. Stoga savjetnica.com donosi kako bi znali na koje stvari trebate obratiti pažnju u svome ponašanju, kako do svađa ne bi došlo.

Jedan od glavnih poremećaja u komunikaciji je sitničarenje do kojeg dolazi kada se traži dlaka u jajetu. Zbog sitničarenja nakon nekog vremena dolazi do većih problema. Odredite prioritete u međusobnoj komunikaciji, i ako ste vi ti koji cjepidlačite, prestani odmah!

Neodređena i nejasna komunikacija. Trudite se govoriti tako da vas partner razumije. Ne možete pričati samo sebi znanim jezikom i onda očekivati da vas partner razumije.

Misliti da znate što je vaš partner mislio, jednako je nuli. Prije nego krenete u svađu ili se naljutite, obratite pažnju na ono što vam je partner htio reći. Nikada svoje tvrdnje i stavove ne temeljite a da ih prvo niste provjerili.

Nikada nemojte govoriti suprotno od onoga što osjećate, jer će vas partner osjetiti vaše osjećaje koji se neće poklapati sa vašim tvrdnjama i zbuniti ćete ga. Uvijek budite jasni i glasni i recite što osjećate kako ne bi došlo do problema.

 

Vrijeđanje partnera u bilo kojoj vezi je potpuno neprihvatljivo i kobno za završetak veze. Pripazite kako se obraćate svome partneru i kako se ponašate prema njemu, dok ste sami i dok ste u društvu. Nikada si nemojte dozvoliti da se spuštate na tu razinu primitivizma.

Zbunjivanje je isto tako jedan od poremećaja u komunikacije, do kojeg dolazi kada prvo kažete jedno, pa nedugo nakon toga nešto potpuno drugo. Na taj način osim što zbunjujete svog partnera, gradite o sebi sliku kao o osobi koja ne zna što želi i što misli.

Ukoliko u svojoj vezi jedino što primjećujete je negativno, a pozitivno nikada ne primjećujete vaš partner će se ili udaljiti iz takve veze, ili će na vas reagirati kontra napadom. Pokušajte ostaviti po strani negativno i potrudite se vidjeti i pozitivne strane vaše veze,m kako veza ne bi završila prekidom.

Okrivljavanje je jedan od glavnih ključeva propadanja veze, a događa se kada jedan od partnera za svaku svađu krivi drugog partnera, te ga svaki puta tjera da prizna krivnju.

Neprihvaćanje tuđeg mišljenja je jedan od najvećih problema u vezama. Pokušajte prihvatiti tuđe mišljenje iako je različito od vašeg, jer ne znači da ste uvijek vi u pravu, a možda su i oba stajališta, koliko god bila različita, ispravna.

Ako ste jedni od onih parova koji se boje raspravljati, kako ne bi došlo do svađe, zapravo radite potpuno krivo. Sa takvim načinom komunikacije zapravo svojoj vezi kopati sve dublju i dublju jamu, te je takva veza nažalost osuđena na propast. Stoga se potrudite i razgovarajte sa svojim partnerom o svemu što vas muči i što volite, nebitno da li ćete se posvađati jer ćete samo na taj način riješiti probleme i poboljšati svoju vezu.