Pet stvari u kupaonici koje su leglo bakterija!

kupatilo, stvari, kupaonica, stvari, bakterije, kupaonica, stvari, izbaciti

Kada čistite svoju kupaonicu, vjerojatno uvijek čistite kadu, tuš, umivaonik i WC. Iako je važno da su sve te stvari čiste, postoje drugi dijelovi u vašoj kupaonici koje treba očistiti čak i kada uopće ne možete primijetiti da im treba čišćenje.

Kako biste izbjegli bakterije u nastavku vam otkrivamo pet stvari u vašoj kupaonici za koje niste znali da im je potrebno čišćenje.

1. Četkica za zube

Ovo ne čudi, četkica je plodno tlo za klice. Zbog sline, krvi i ostalih neugodnih stvari koje se mogu naći u ljudskim ustima, važno je očistiti četkicu svaki put nakon njezinog korištenja. Prstima jednostavno isperite glavu svoje četkice za zube i vlakna. Druga opcija je namočiti četkicu za zube u ocat na pola sata kako bi se uništile bakterije.

2. Držač četkice za zube

On se obično pere u perilici posuđa. Ali držač možete jednostavno isprati toplom vodom i sapunom i tako oprati talog s dna

3. Spužvica za tuširanje

Spužvice su leglo bakterija i mikroba i trebalo bi ih mijenjati svakih nekoliko tjedana. Umjesto da svaki put kupujete novu, možete jednostavno oprati i staru. Uronite svoju spužvicu u zdjelu tople vode i octa te ostavite da se namače jedan sat, a zatim je objesite da se potpuno osuši.

4. Britvica

Važno je da britvica uvijek bude na čistom i suhom mjestu. Mokre britvice može zahrđati, a zahrđali trag na licu ili nozi nije nešto što želite. Bakterije na britvici mogu uzrokovati i urastanje dlačica. Da bi oštrice ostale u "dobroj formi" našpricajte malo alkohola na pamučnu krpicu i prijeđite njime po oštricama.

5. WC četka

Za čišćenje četke za WC koristite dezinfekcijsko sredstvo po svom izboru. Prelijte ga na suhu četku i pustite da odstoji najmanje deset minuta. Zatim isperite četku s toplom vodom kako biste uklonili sve bakterije.

Izvor: dnevno.hr