'Palite' se na pune usne ili oblu guzu? Kakva greška! Samo ovaj ženski adut garantira vam sreću u životu

Dobre guze
Nova istraživanja pokazala su da žena snažnog intelekta i pameti može produžiti život muškarcu a osim toga, pomaže i u prevenciji demencije. Zanimljivo, zar ne?

Znanstvenici su zaključili kako muškarci koji ožene pametnu ženu, žive duže i sretnije, i mnogo rjeđe obolijevaju od Alzheimerove bolesti i demencije.

Odavno je poznato kako intelektualno stimulativne igre sprječavaju nastanak ovih bolesti jer potiču rad mozga. Pa je stoga potpuno logično da partner koji konstantno stimulira intelekt, ima pozitivan utjecaj na razvoj kognitivnih sposobnosti.

Lawrence Whalley, umirovljeni profesor mentalnog zdravlja na Sveučilištu Aberdeen rekao je: 'Ono što muškarac treba napraviti kako bi duže živio je da oženi inteligentnu ženu. Od inteligencije nema bolje prevencije demencije' naglasio je.

I djevojčice koje su ponosne na svoj intelekt, izrastaju u odgovornije i neovisnije žene. Dječaci koji dijele tu karakteristiku imaju puno zdravije i bolje odnose sa ženama. Ipak, kako je svima dobro poznato, ženina vanjština nekako uvijek više dolazi do izražaja, nego njene intelektualne sposobnosti.

Možda da se na stvari počne gledati malo drugačije?

Slobodna Dalmacija