Ovo je 10 stvari koje rade uspješni ljubavni parovi, za razliku od vas dvoje

razvod - svađa
Važno je samo da prihvatite 10 navika sretnih parova.

1. Odlaze u krevet u isto vrijeme

Sjećate se početka veze kada niste mogli dočekati da se sklupčate jedno pored drugoga i zaspite zagrljeni? Pa, nemojte to nikada zaboraviti! Zajednički odlazak u krevet potiče prisnost te stvara rutinu koja je itekako dobra za vezu. A čini čuda za seksualni život.

2. Nađu zajedničke interese

On ne mora voljeti sapunice ili reality show-ove kao vi, niti vi morate s njime gledati Ligu prvaka, ali želite li sretnu vezu, morate pronaći aktivnost u kojoj ćete oboje uživati. Bez obzira na to je li to trčanje, gledanje serije ili iskušavanje novih recepata za vikend, važno je da se radujete vremenu koje provodite zajedno te da postane navika.

3. Dodiruju se

Male geste poput držanja za ruke ili stavljanja ruke preko ramena dok sjedite pred TV-om vas zbližava. Svaki put kada se dodirnete, podsvjesno se podsjećate koliko si međusobno značite.

4. Ne prigovaraju

U sretnim parovima, partneri ističu pozitivne stvari. Ako ih nešto zaista smeta, smisleno će porazgovarati kao bi riješili problem. Prigovaranje, pasivna agresija i cinizam nikada nisu promijenile bilo što nabolje.

5. Ne bježe od nježnosti

I nakon 20 godina veze, partneri u sretnoj vezi se poljube prije no što odu na posao. A ne zaborave ni reći 'volim te'. I to ponove kada se konačno vide nakon napornog dana. Zajednička jutra i večeri su nešto čemu biste se trebali radovati. Ne samo da ćete nježnostima čuvati vezu, nego ćete i biti uspješniji na poslu i otporniji na stres.

6. Pokazuju strast

Na početku veze niste mogli držati ruke podalje od partnera i jasno ste pokazivali koliko vam je seksi. Bili ste strastveni, a ako ste se i razdvojili, jedva ste čekali da ponovo budete uz njegovo tijelo. No početak veze je prošao, a u međuvremenu došli realni životni problemi. No to ne znači da trebate pustiti da strast utihne. Ostanite romantični, ostanite strastveni, ostanite intimni.

7. Izlaze zajedno

Spojevi nisu samo za tinejdžere niti samo za prve tjedne veze. I nakon 20 godina braka izlazite zajedno. Dotjerajte se, zavedite ga i dopustite da vas i on zavede. Tako partneru pokazujete da ga ne uzimate zdravo za gotovo. Nije važno hoćete li otiči na večeru u restoran, kino ili jednostavnu šetnju parkom. Nije važno niti hoćete li ga iznenaditi ili ćete jednu večer svakoga tjedna imati rezerviranu samo za vas. Važno je samo da ne razgovarate o režijama kreditu, djeci...

8. Najbolji su prijatelji

Istinski uživaju u zajedničkom vremenu i bezrezervno si vjeruju. Partner je netko kome mogu reći sve i to i znaju. Nakon lošeg dana, već i to što ćete vidjeti partnera će vas usrećiti-

9. Razbijaju rutinu

Malo što izjeda vezu kao dosada i predvidljivost, Prihvatite spontanost jer sretni parovi znaju da partnera s vremena na vrijeme treba ugodno iznenaditi.

10. Odlože mobitel

Kada ste zajedno, partner zaslužuje vašu potpunu pozornost. Oni u sretnim parovima to znaju. Odmorite se od tehnologije. Facebook, Twitter i mailovi mogu pričekati do jutra.

Net.hr