Ove pogreške žene rade kada su u pitanju muškarci

svađa
Nakon toga se pitate "kako sam opet odabrala krivog frajera, zašto se svi luđaci zalijepe za mene", a često se zaboravljamo zapitati zašto se to tako često događa baš nama. Nekoliko je ključnih stvari u kojima žene, najčešće nesvjesno, griješe u ljubavnim odnosima. Pročitajte ih i pokušajte ih se prisjetiti i ne ponoviti te greške sljedeći put kad se upustite u novu romasu.

VIZIJA SAVRŠENSTVA Svaka žena u svojoj mašti je kreirala savršen lik koji zadovoljava njezine kriterije privlačnosti i karakternih osobina koje priželjkuje. Kada upoznaju muškarca koji zadovoljava fizičke kriterije privlačnosti, žene često u startu misle da je on onaj lik iz njihove mašte i da će i njegove geste i ponašanje biti baš kao kod lika koji zamišljaju. Realnost je često drukčija i nakon kraćeg vremena shvatite da muškarac s kojim ste u vezi nema stavove muškarca kojeg zamišljate u svojoj glavi. A, vjerujte, on te stavove preko noći neće mijenjati, jer ljudi se mijenjaju malo, ali ni zbog ljubavi neće promjeniti sebe. U trenutku kad ga pokušate promijeniti ili mu nametnuti stavove koje ne prihvaća, to će rezultirati krajem veze.

PSIHOLOGIJA Na greškama morate učiti. Čim kod frajera prepoznate sve one simptome zbog kojih ste pobjegli iz prethodne veze, morate znati da ta osoba nije za vas. Vjerujte i svom instinktu. Ako vam nešto govori da se iza lijepe vanjštine ne krije i lijepa narav, poslušajte svoj unutarnji glas. Pri upoznavanju morate biti i pomalo psiholog i već pri tom prvom susretu iz govora tijela, stiska ruke, držanja možete otprilike stvoriti i sliku o karakteru muškarca kojeg upoznajete. Ti signali pomoći će vam u otkrivanju je li taj muškarac za vas.

ČITANJE MISLI Da biste pod božićnim drvcem pronašle ono što ste zamislile, nemojte očekivati da je vaš partner pozorno pratio signale koje ste mu suptilno upućivale. Muškarci nisu poput žena i jednostavno ne obraćaju pažnju na takve detalje. Kao što ni ne znaju što je uzrok vaše razdražljivosti ili ljutnje tog dana, oni ne čitaju misli i ne posjeduju intuiciju. To je uspjelo samo Melu Gibsonu u filmu "Što žene vole" i nijednom muškarcu poslije njega.

GLUMITI ONO ŠTO NISTE Kada su zaljubljene, žene se, u želji, da zadrže svog muškarca, često pretvaraju da su ono što inače nisu. Glumiti nekog drugog kako biste ugodili voljenoj osobi ne vodi nikamo i to je laganje sebe i njega. Muškarce generalno odbija kad im se žene nepotrebno ulizuju, kada zahtijevaju stalnu pažnju, a isto tako ne vole ni žene koje su sposobnije od njih, žene koje su seksualni manijaci, a ne vole ni žene koje su perfekcionisti i polude kad u kući pronađu mrvicu prašine.

PRERANO ZA VOLIM TE Kada ga na početku veze počnete obasipati izljevima emocija, vjerujte, preplašit će se i zasigurno pobjeći. Njima previše izrečenih "sviđaš mi se" ili "volim te" daje do znanja da jedino što želite je ozbiljna veza i sigurnost, a njima na početku veze takvi stvari nisu ni na kraj pameti. Izbjegavajte ovakve izljeve emocija jer ćete otjerati dečka.

VEZA = SREĆA Mnoge žene očekuju da će im veza donijeti ispunjenje i sreću i da im više ništa neće trebati, a to je stvarno iluzija. Zato mnoge očajnički traže muškarca koji će ih usrećiti, a kada muškarci pročitaju tu vašu očajničku želju, neće biti oduševljeni i vaš očajnički pokušaj za vezom neće završiti dobro. Budite najprije sretne same sa sobom, jer tek tako možete biti sretne i s partnerom.

TERET PROŠLOSTI Iza njega je loša veza, nerazriješeni odnosi s bivšom, a vi očekujete da se preda samo vama. E, neće ići. S prtljagom na leđima koju još nije spremio tamo gdje joj je mjesto nemojte ga daviti idejom o vezi, takav lik za to nije spreman. Što prije to shvatite, bolje za vas, jer ako ga uvučete u vezu za koju nije spreman, to neće odvesti nikamo.

PREDBACIVANJE Nemojte mu na nos svako malo trljati kako je vaš bivši bio bolji u ovome ili kako je on znao to i to, jer ga omalovažavate i neprestano će si postavljati pitanje; pa što radiš sa mnom, a na kraju će i otići od vas.

vecernji list