Očajna majka iz Mostara: Moj dom se pretvara u reality show

pms

U pismu gospođa (N.N. podaci poznati redakciji) upozorava na pošast zvanu reality show i kaže:

Ne znam kuda ide ovaj svijet, a sudeći prema svemu ide prema svom kraju jer ovo što nam se događa suprotno je svemu onome što su nas učili i što bi mi morali učiti svoju djecu. Odrasla sam i odgojena u kršćanskoj obitelji i moja mati je uspjela izvesti me na pravi put, a ja gubim borbu u pokušajima da na taj isti put izvedem svoju djecu. Nisam se predala u toj borbi, daleko od toga, ali svakim danom uviđam da se borim sa vjetrenjačama. Majka sam dvoje djece, sin završava srednju školu, a kćerka je na fakultetu. Od kada sam postala majka trudila sam da ih izvedem na pravi put, te da ih naučim nekim životnim vrijednostima. To mi je dobro i išlo dok moja djeca nisu postala zarobljenici raznih reality emisija koje im polako ispiru mozak i prave od njih zombije.

Umjesto da moja djeca budu djeca i da se druže sa svojim vršnjacima ona po cijeli dan bulje u televizore gledajući sav taj blud i nemoral koji nažalost prenosi većina tv postaja koje su nam dostupne. Na njihovom televizoru mjenjaju se Parovi, Maldivi, Farma i BiG Brother, sve emisije koje su gora jedna od druge. Nije problem što oni to gledaju, nego je problem što kao spužve upijaju sve ono loše iz tih emisija, te se počinju ponašati kao glavni akteri tih emisija, a znamo svi sobro kako se oni ponašaju.

Pokušala sam pričati sa njima, ali nije pomoglo. U jednom momentu čak sam htjela otkazati pretplatu kabelskom operateru, a moja djeca su mi u lice rekla da će ako to učinim zamrziti kao najgoreg neprijatelja. Moj suprug ne dijeli moje mišljenje i kaže da će ih to proći, ali on je po cijele dane na poslu i ne vidi promjene na našoj djeci. Ja sam očajna i ne znam kako riješiti ovaj, za mene ogroman problem. Hoće li neko uvidjeti da su te reality emisije zlo koje zaglupljuju mladež. Zašto niko ništa ne čini da se to konačno skine sa malih ekrana? Što rade crkva i škole po tom pitanju. Ljudi pomagajte ja sam očajna. Moj dom koji sam mukotrpno stvarala skupa sa svojim suprugom punih 20 godina pretvara se u reality show.

HERCEGOVINA.info