Najčešći razlozi svađa za blagdane i kako ih izbjeći

Svađa

Svemu može kumovati i stres koji se nakuplja prije blagdana, a često kulminira u nezgodno vrijeme, prenosi vecernji.hr.

Mirnu proslavu božićnih i novogodišnjih blagdana osigurat ćete ako se unaprijed precizno dogovorite gdje ćete slaviti blagdane. Ostajanje kod kuće za jednog će partnera biti melem, dok bi drugi htio otići na proslavu s obitelji i prijateljima. Zato napravite kompromis. Jedan neka odabere gdje se slavi Božić, a drugi Nova godina jer ćete samo tako sačuvati živce i poštedjeti se nezadovoljstva. Ili možete ručati kod prijatelja, a kod roditelja svratiti na kavu. I obrnuto.

Ako ste vi ili vaš partner Grinch koji se ne može uživjeti u blagdansko raspoloženje, to može biti povod za svađu jer će u protivnom ukrašavanje i pripremanje za proslavu pasti samo na jednog partnera. No unatoč svemu možda je za takvu osobu najbolje da prošeta ili otiđe na piće s prijateljima ili obavi nešto izvan kuće, primjerice nabavi drvce. Vratit će se u opuštenu blagdansku atmosferu, a vi ćete uživati u kićenju bez jamranja sa strane. I svakome njegovo zadovoljstvo.

Što se financija tiče, istina je da se za predstojeće blagdane ne štedi kako bi se pokazala raskoš na blagdanskom stolu ili pod borom. Međutim, trošenje je možda i najčešći razlog svađa. Mnogi nisu u situaciji da se potpuno opuste, stoga s partnerom valja sjesti i dogovoriti iznos koji ćete odvojiti za darove pa ga se i pridržavajte.