Muškarci, evo na što žene 'padaju': smisao za humor je prošlost, studije otkrile koju osobinu trebate posjedovati

muškarci, žene
pak, studije su nedavno pokazale kako je ipak altruizam ona kvaliteta koja najviše privlači pažnju suprotnog spola prilikom potrage za partnerom, piše IFLScience.

Nova studija u 'British Journal of Psychology' otkrila je kako altruistični muškarci češće prakticiraju seks.

Istraživači su pitali neoženjene punoljetne Kanađane koliko su dobrih djela napravili, poput recimo doniranja novca u humanitarne svrhe ili pak, koliko su puta pomogli nekome izvući automobil iz snijega.

Nakon toga, te su iste sudionike pitali koliko četo prakticiraju seks te koliko su partnerica imali.

Muškarci koji su altruističniji imali su češće spolne odnose kao i više partnerica.

Muškarci dobrog srca koji su u vezi, također su, u posljednjih 30 dana, imali češće odnose.

U drugom dijelu ove studije, istraživači su ispitivali studente koji su trebali odgovoriti na pitanje - 'Biste li donirali novac koji dobijete u humanitarne svrhe?'.

Oni koji su odgovorili potvrdno, također češće imaju neobavezni seks, ali i seksualne odnose u vezi, a tijekom životnog vijeka imaju više partnerica.

Druga studija objavljena u siječnju ove godine u znanstvenom časopisu 'Evolutionary Psychology', predstavila je 202 žene koje su trebali izabrati jednog muškarca u grupi onih koji su bili podijeljeni po tome jesu li atraktivni ili ne te čine li dobra djela ili ne.

Žene su izabrale sebične, ali atraktivne muškarce kao zabavu za jednu noć, dok su za duge veze izabrale one manje atraktivne ili pak potpuno neatraktivne muškarce koji su altruistični.

Nešto starija studija iz 2013. godine, objavljena u The Journal of Social Psychology' potpuno je dokazala ovu teoriju.

Ta je studija otkrila kako žene više cijene altruizam nego druge značajke i po njemu mjere bi li određen muškarac bio dobar roditelj.

Žene smatraju kako je altruizam važan za kratke veze, ali ipak je nešto veći udio njih rekao kako preferiraju tu osobinu za duge veze.

Još jedna studija objavljena u 'Social Psychological and Personality Science', analizirala je odgovore Nijemaca u anketi koja se provodila mjesec dana, izvještava IFLScience.