Muškarce više privlače pametne nego zgodne žene!

Naime, tradicionalno ženske osobine, poput kuhanja ili izgleda, sve manje privlače muškarce. Modernim muškarcima je važnija pamet i inetligencija ljepšeg spola, tvrde znanstvenici. U zapadnim društvima, gdje su muškarci i žene ravnopravni, interes za takve osobine je u padu.

Dr. Marcel Zentner, psiholog na Sveučilištu York rekao je da je istraživanje pokazalo da muškarci u društvima poput britanskog, ili skandinavskog, više cijene žensku inteligenciju od fizičkog izgleda. Dodao je kako su prije žene više pažnje obraćale na financijsku situiranost muškarca, dok danas zbog ravnopravnosti, fizički izgled muškarca postaje čimbenik koji će privući žene.

Njegov tim proveo je istraživanje na 12 tisuća ljudi u 30 zemalja, u kojem ih je pitao da opišu osobine koje najviše cijene kod potencjalnih partnera, prenosi Daily Mail.

Muškarci u manje razvijenim zemljama odabirali su fizički izgled, dok su žene odabirale mogućnost muškaraca da brine o obitelji.

U razvijenim zemljama, gdje je visoki stupanj ravnospravnosti među spolovima, situacija se drastično mijenja. U tim zemljama muškarci, kao ženskle osobine koje ih najviše privlače, biraju inteligenciju, dok žene biraju fizički izgled.

Dnevnik.hr