Mostarska, a ipak svjetska priča o vezi na daljinu

Jelena Božić, priča, Mostar
...("Mujagina vila") na Lenjinovu šetalištu u Mostaru održat će se prvo predstavljanje knjige "Jesi tu?" mlade mostarske autorice Jelene Božić.
Autorica knjige "Jesi tu?" Jelena Božić priča priču o svojoj vezi na daljinu, ljubavi prema ljudima i privrženosti gradovima, a sve kroz prizmu čežnje i nedostajanja.

Stvarna ljubav

Istinitu i stvarnu ljubav između dvoje ljudi provlači kao glavni motiv koji se isprepliće s opisima njezina Mostara i daleke Azije.
U knjizi ćete čitati o svim nedaćama i poteškoćama koje veza na daljinu donosi te o predivnim trenucima koji zbog nje i od nje nastaju. 
Na stranicama ćete se zaustavljati na stvarnim dopisivanjima, ali i vriskovima poezije koji prekidaju nit prepričavanja.

Povezanost s ljudima

Jelena naglašava važnost povezanosti s ljudima, kao i sa samim sobom, u trenucima kada život iznenadi važnom promjenom.
"Jesi tu?" nema izmišljenih događaja, pruža vam pravi pogled kroz ključanicu u ljubavnu vezu jednog stvarnog para i potiče vas da ne odustanete ni onda kada se stvari čine nemogućima.
Pridružite se mladim mostarskim glumcima, književnicima i glazbenicima u predstavljanju stranica na kojima je zapisana jedna istinita ljubavna priča. Na tim stranicama Jelena vam piše mostarsku, a ipak svjetsku priču o vezi na daljinu.

Jelena Božić rođena je 9. rujna 1992. godine u Splitu. Srednjoškolsko obrazovanje, Gimnaziju fra Grge Martića u Mostaru, završava 2011. te iste godine upisuje Filozofski fakultet u Zagrebu, smjer anglistike i lingvistike. Od svoje šesnaeste godine aktivno se bavi pisanjem proze i poezije te dramskim stvaralaštvom. Sudjeluje na pjesničkoj manifestaciji "Mostarsko književno proljeće". Objavljuje poeziju i prozu u časopisu "Motrišta" te zbirkama "Euroorjentacije 3", "Rukopisi - Zbornik poezije i kratke proze mladih s prostora bivše Jugoslavije", "Zborniku suvremenih ljubavnih priča", "Zborniku suvremene ljubavne poezije" i drugim časopisima. Od 2009. postavlja dramske komade kojima potpisuje tekst i režiju: "Sestre", "U zimsku, pustu noć", "Eto ih ‘vamo", "Pošalji dan".

(VL)