FOTO  Miss Hrvatske - dobrotvorni bal

miss hrvatske, dobrotvorni bal, Antonija Gogić
Natjecateljice na izboru za Miss Svijeta donijele su u London različite predmete koji će se ponuditi na aukciji, a među gostima na ovoj ekskluzivnoj večeri naći se neki od najbogatijih Britanaca.
Naša predstavnica Antonija Gogić na aukciji će ponuditi jedan jedinstveni umjetnički predmet - mandalu inspiriranu paškom čipkom, rad umjetnice Gordane Grahovar te prekrasnu foto-monografiju Željka Jelenskog „Drevnost u sadašnjosti - Lubenice".
„Mandala je čudesna, raskošna i plijeni na prvi pogled pa se nadamo da će postići visoku cijenu i da će to biti naš doprinos važnoj humanitarnoj dimenziji po kojoj se izbor za Miss Svijeta razlikuje od svih ostalih. Prijenos gala večere može se gledati na aplikaciji Miss World." - poručuje organizatorica izbora Miss Hrvatske Maja Vračarić Kuljiš.


Autorica: Gordana Grahovar
Ovo umjetničko djelo pokazuje čovjekovu univerzalnost u svekolikom svemiru.
Izrada mandala dio je tradicije Hinduizma i Budizma no umjetnica pronalazi isti princip kreacije u srcu Europe - na otoku Pagu u Jadranskom moru gdje žene već stoljećima na jedinstven način izrađuju prekrasnu čipku.
Umjetnica u svom djelu spaja dvije kulture. U prvoj fazi ona crta mandalu vođena orginalnom paškom čipkom, u ovom slučaju najstarijom, zvanom rotonda.
Potom na mandalu ugrađuje 2.133 kristalića za što su potrebni tjedni rada i velika pažnja.


Foto: Nikola Klobučarić