Majka djevojčice iz uvredljive Facebook grupe: 'Strahujem za nju. Jučer je cijeli dan plakala u sobi!'

pedofilija
Netko od njih je, međutim, fotografije s imenom i prezimenom poslao administatoru ove grupe koji ih he javno objavio. Sada strahujem za nju. Jučer je cijeli dan plakala u sobi. Bojim se da dijete ne dobije traume, ali i da je netko ne napadne na ulici. Poslali smo i administratorima Facebooka pisma, nas nekoliko roditelja, ali oni ništa ne mogu učiniti da tu stranicu zabrane', rekla je majka djevojčice I.M. iz Beograda.

S druge strane, administratori Facebook grupe s fotografijama obnaženih tinejdžerki iz Srbije, BiH i Hrvatske napravili su još najmanje 15 profila kao rezervu ukoliko im na bilo koji način zabrane grupu u koju se dosad učlanilo više od 56 tisuća 'fanova'.

Profil na kojem zasad nepoznati administratori objavljuju provokativne fotografije maloljetnih djevojčica iz zemalja u regiji, kao i njihova imena i prezimena uznemirio je najviše roditelje koji su se zabrinuli za sigurnost svoje djece.

Roditelji djece čije su slike objavljene slali su dopise društvenoj mreži iz Hrvatske i BiH. Vlasnici Facebooka smatraju da ovdje nema govora o pedofiliji te da stranica ne može biti zabranjena ako na nju nisu postavljeni eksplicitni sadržaji.

'Djevojčice nitko nije potajice fotografirao i kasnije zloupotrebljavao te slike, već su one same svoja obnažena tijela postavljale na društvenu mrežu. Elementi kaznenog djela bili bi da netko te fotografije prodaje ili da postavlja oglase za prostituciju koristeći te slike. Policija ovdje ne može ništa učiniti jer ne postoji djelo za koje bi mogli eventualno teretiti administratore i da zbog toga tragaju za njima', izjavila je za PressOnline kriminolog Zlatica Kovačević, specijalizirana za visokotehnološki kriminal.

Dnevnik.hr