Ma koja G točka?! Ovo su erogene zone koje žene dovode do orgazma

g točka, orgazam, žene
Znanstvenici, predvođeni profesorom endokrinologije i seksologije s Tor Vergata university Emanuelom A. Gianninijem , kažu kako je uvriježeno mišljenje da žene imaju samo jednu točku zadovoljstva previše pojednostavljeno.

G točka je ime dobila po njemačkom ginekologu Ernstu Grafenbergu koji je još 1950. godine pretpostavio kako ona postoji.

Potom je 1976. godine objavljeno da u ženskoj seksualnosti klitoris ima najveću ulogu i da je upravo on u velikoj mjeri zaslužan za orgazam kod većine žena.

No, profesor Giannini je putem ultrazvuka i druge moderne tehnologije snimanja ljudskih organa, uspio vidjeti što se doista događa u različitim predjelima reproduktivnog sustava tijekom seksualne aktivnosti žene.

'Klitoris, mokraćni kanal i prednji vaginalni zid sačinjavaju klitouretrovaginalni kompleks (CUV). To je oblast koja, kada se ispravno stimulira tijekom penetracije, može dovesti do orgazma. To je, dakle, mnogo složenije od takozvane G točke', naveo je autor u svojoj studiji.

Znanstvenici i liječnici nadaju se da će znanje o anatomiji i fiziologiji klitoralnog kompleksa pomoći u nastojanjima da se izbjegnu ozljede ženskih genitalija tijekom medicinskih i kirurških zahvata.

Net.hr