Koliko često udate žene zaista imaju seks?

Stop

Zapravo, ako bolje razmislim, sretna sam i ako u tijeu mjeseca dva puta imamo seks", izjavila je još jedna sretno udata gospođa. Iako ovo možda zvuči iznenađujuće, istraživanje Kinsey instituta pokazuje da ove dame vode krajnje normalne živote.

Studija je pokazala da skoro polovina oženjenih parova ima seks svega nekoliko puta mjesečno. Skoro 10 posto, sudeći po institutu ima seks samo jednom mjesečno. „Udate žene, koje kažu da im je sasvim u redu da imaju seks jednom ili dva puta mjesečno uopće nisu toliko rijetke, niti je to nešto neuobičajeno", priznaje psiholog Ivon Tomas. Stres, umor i suočavanje sa svim problemima koje život može da nam donese samo su neke od stvari koje se mogu naći kao prepreka našem seksualnom životu.

„Zasićenost i uzimanje partnera zdravo za gotovo takođe nesvjesno mogu uticati na seksualnu želju i učiniti stvari dosadnim", tvrdi Ivon. Ukoliko niste zadovoljni vašom trenutnom seksualnom situacijom, možete probati neke od ovih stvari ne bi li promijenili stvari:

1. Uključite sva svoja čula. Različite stvari uzbuđuju različite ljude. Seksi donji veš, mirišljave svijeće i senzualna muzika mogu stimulirati sva čula vašeg partnera i preokrenuti stvari.

2. Gledajte romantičan film zajedno. Ovo može biti odlična uvertira koja će pojačati strasti.

3. Organizirajte nedjeljno veče za izlazak. U pitanju ne mora da bude skup izlazak. Važniji je njegov kvalitet, piše Huffington Post.

4. Svakoga dana uputite kompliment partneru. Ovo pomaže da se podigne njegovo raspoloženje i razbije svakodnevna rutina. Kada se partner osjeća cijenjeno, veće su šanse da će željeti da podijeli svoju ljubav sa vama.