Kako preživjeti vezu na daljinu?

veza, ljubavna veza, daljina
Svi koji su proživjeli iskustvo veze na daljinu znaju kako to može biti naporno. Vaša ljubav je daleko, ne znate što radi i s kime se druži. Pitate se misli li na vas, voli li vas. S vremenom prestaju ohrabrujući razgovori i zbog toga veze na daljinu češće puknu nego što se uspiju održati. No, ne propadne svaka veza na daljinu, postoje i one koje su uspješno prevladali udaljenost uz nekoliko savjeta.

U vezi na daljinu morate puno razgovarati, neka ne bude nikakvih tajni među vama. Razgovarajte o tome da li možete provoditi vrijeme s drugima, koliko se često trebate čuti te kada se možete vidjeti u živo.

Bez dobre i redovite komunikacije neće ni jedna veza opstati pa tako ni ona na daljinu. Uzmite si svaki dan barem 15 minuta vremena i razgovarajte s partnerom. Dajte mu do znanja da vam nedostaje i da stalno mislite na njega.

S obzirom na to da fizički ne možete biti zajedno, šaljite mu svoje slike. Šaljite mu poljupce prije spavanja, šaljite mu osmijeh za dobro jutro.

Planirajte kada ćete jedan drugome doći u posjetu. Morate ga s vremena na vrijeme vidjeti u živo. Isplanirajte zajedničko putovanje i to će održavati vašu iskru.

Dogovorite se da ponekad zajedno gledate televiziju. Ovako ćete se dobro povezati jer ćete u isto vrijeme doživljavati zadovoljstvo iako vas dijele kilometri. Budite skupa na telefonu dok gledate neki film, ili se čujte poslije filma i razgovarajte o scenama koje su vam bile zanimljive.

Često se kod veza na daljinu događa da se svađate oko sitnica jer ne možete razgovarati onoliko često koliko biste htjeli. Stoga, ako vas partner ne nazove u ono vrijeme koje je rekao, nemojte se ljutiti na njega i svađati oko toga. Ova svađa se često događa parovima na na daljinu, ali bolje je čuvati svađe za velike stvari.

Kada se vidite nakon nekog vremena, na početku bi stvari mogle biti čudne i pomalo napete. Možda će vam proći kroz glavu pitanje volite li ga i je li veza vrijedna tolikog odricanja. To je normalno i to će proći, no ako takve misli dolje potraju, valjalo bi razmisliti o prekidu.

Ako vidite da veza više ne ide, recite to iskreno partneru. Nemojte mu ostavljati poruke ili slati e-mailom. Barem obavite taj razgovor preko telefona jer najmanje to zaslužuje od vas.

Preuzeto sa: Savjetnica.com