Jesu li ovo razlozi zbog kojih birate pogrešne muškarce?

žena, varanje, muškarac žena, muškarac žena, veze, žena, love, sex, veza, ljubav, veza, sex, partneri, ljubav, veza, prekid, frajeri, bježanje, veze, prekid, srce, žene, nevjera, prekid, veza, Facebook, veze, raskid, veza, raskid, način, žene, muškarci, veza, misli, muškarci, žene, maloljetnici, brakovi, raskid, žene, varanje, razlozi, prekid veze, žene, muškarci, veze, pogreške, veza, stariji muškarac, žena, žene, greške, veze, sitnice, prekid, veza, žene, Facebook socijalna mreža, usamljenost, žene, veze, greške, Facebook socijalna mreža, razvod, internet, otkriće, partneri, žene, muškarci, zločasti dečki, veze, muškarci, žene, prekidi, prekid, dobro jesti, veza, veza, ljubav, prekid, životne lekcije, prekid, veza, tajne, prijateljice, najbolja prijateljica, prekid, prekidi, prekid veze
Stručnjaci objašnjavaju zbog čega to radite, ali i kako to promijeniti.
Nije rijetkost da inače pametne žene biraju muškarce koji su potpuno pogrešni za njih pa onda u ljubavi pate i zapravo ispadaju glupe. U čemu je problem? Tim su se pitanjem pozabavili stručnjaci za ljubavne veze i seks.

Nerazumno ponašanje

Nerazumno ponašanje je ono u kojem žena, kažu stručnjaci, u potpunosti odbaci oprez i dopusti si da se doslovce 'navuče' na muškarca koji nije dobar za nju i koji može biti opasan. Žene su bez sumnje mogle ranije uočiti upozoravajuće znakove, ali su ih odlučile ignorirati i živjeti u iluzijama. Kako tumače stručnjaci za veze, žene žele ljubavnu priču iz bajke pa u vezu ulaze s nerealnim očekivanjima u pogledu braka ili dugotrajnih veza. One žele da im taj muškarac iscijeli rane i traume. Ali stvari ne idu tako; osobe same moraju odraditi taj posao jer je to preduvjet za sretnu vezu.

Ostanak u lošoj vezi

Stručnjaci pojašnjavaju kako su žene biološki i kulturološki određene da budu spasiteljice i njegovateljice. Seks je kod žena povezan s potrebom svijanja obiteljskog gnijezda, a kod muškaraca s užitkom. Muškarci su češće poligamni, a žene su češće monogamne. Kada se žena zaljubi u muškarca, ona želi ostati s njim. Zato joj je teško prekinuti s njim jer je u svojoj mašti već izgradila obitelj i dom. On nije i daje joj to do znanja, ali ona vrlo često nema snage to prihvatiti i ostaje s njim, navode stručnjaci.

Strah od samoće

Tisućama godina žene su financijski ovisile o muškarcima pa su i danas programirane da vjeruju da je njihova vrijednost kao ljudskog bića vezana uz to imaju li muškarca pored sebe ili ne. Još uvijek takve stavove propagiraju mediji, religija i marketing. Kad žena nema muškarca pored sebe, društvo joj nameće dojam da nešto s njom nije u redu, a to misli i ona sama. Dakle, jednim dijelom žene pristaju na loše veze zbog straha od samoće ili, bolje rečeno, zbog straha od osude društva.

tportal.hr