Iznenađujući broj žena ima ovaj problem

seksi editorijal, snimka, seks, prijatelji, seks, atmosfera, seks, prvi spoj, brak, orgazam, problem, žene, seks, krevet, seks, savjeti, vrijeme, žene, krevet, seks, glasovi
Istraživanje obavljeno u portugalskoj bolnici Magalhães Lemos otkrilo je da nevjerojatan postotak žena tijekom seksa doživi vrhunac.

Istraživanje je obavljeno na 510 žena, od kojih čak 40 posto tvrdi da povremeno pati od seksualne disfunkcije, dok 3 posto opisuje problem kao kroničan.

Preuranjena ejakulacija tradicionalno se povezuje s muškarcima, no istraživači su htjeli ispitati pogađa li i žene. Na pitanja o tome koliko često imaju preuranjene orgazme, jesu li izgubile kontrolu nad željenim vremenom postizanja orgazma i izaziva li im to stres, odgovarale su žene između 18 i 45 godina.

Rezultati su pokazali da je čak 40 posto žena imalo orgazam prije željenog vremena te da im to u pravilu stvara probleme u seksualnom životu.

Voditelj istraživanja objavljenog u časopisu Sexologies stoga poručuje da je to ženama jednako neugodno iskustvo kao i muškarcima, te očekuje daljnja istraživanja o ženskoj seksualnoj disfunkciji, koja je dosad dobila premalo medicinske pažnje.

Iako je problem preuranjenog orgazma kod žena očito iznenađujuće velik, i dalje je puno rašireniji problem nemogućnost postizanja istog.

Istraživanje u SAD-u 2010. godine pokazalo je da 54 posto žena između 18 i 30 godina ima problema s postizanjem vrhunca, zbog čega je to najčešća primjedba u vezi sa seksualnim odnosima.

Izvor: Net.hr