Ispovijest tuzlanske prostitutke: Koliko košta seks uz cestu

Tuzla, prostituke, prostituka, prostitucija
Sumnja se, da je on u blizini petlje Šićki Brod na zapadnom ulazu u Tuzlu navodio tri osobe ženskog spola na prostituciju.

Nezvanično, N. D. je živio u izbjegličkom kampu u Mihatovićima, te je jedna od tri žene za koje se sumnja da ih je podvodio bila i njegova nevjenčana supruga. Mještani Šićkog broda ističu da su upoznati s uhićenjem.

I ekipa TV1 je danas na ovom mjestu zatekla jednu "prodavačicu ljubavi". Pred kameru nije htjela, a kaže da posla ima, te da su cijene usluga od 20 do 40 maraka. Dodaje, da ima i starijih i mlađih mušterija. Uslugu vrši najčešće u autu a ako mušterija nema automobil, i ovaj porušeni objekt nedaleko od petlje šićki brod može poslužiti.

Mjesna zajednica Šićki brod je jedna od najnerazvijenih u općini Tuzla, što je jedan od razloga razvoja prostitucije u ovom dijelu Tuzle. Tuzlanska polocija mnogo puta je rastjerivala prostitutke s ovog područja, ali je najstariji zanat ipak opstajao.

Činjenica je da prostitutke dolaze iz socijalno ugroženih ili neuređenih obiteljskih zajednica. U MUP-u TK nastavljaju rad na dokumentovanju ovog kaznenog djela, a postoje indicije da se još nekoliko osoba ženskog spola bavi "najstarijim zanatom" na istoj lokaciji.

(Vijesti.ba/TV1)