Grozno: Da bi partnerima pružile više užitka žene rade zastrašujuće stvari

sex, sex, mladi sex, mladi sex, sex, sexy, brak, sexy, sex, mladi sex, sex, sex, sex, sex, sex, sex, mladi sex, sex, sex, ljubav, sex, sex, sex, partneri, sex, sex, sex, žene, poze, začeće, sex, orgazam, sex, sex, maženje, sex, debljina, sex, greške, pitanja, sex, orgazam, mladi sex, sex, seks, uzbuđenje, veze, muškarac žena, seks, sex, ljubav, seks, dob, seks, ljubav, poze, seks, osobnost, Facebook, seks, seks, izbjegavanje, krevet, seks, muškarci, žene, seks, jedna noć, vodič, hrvatice, seks, predigra, žene, seks, roditelji, razgovor, seks, muškarci, žene, seks, veze, orgazam, seks, seks, priča, seks, pitanja, odgovori, vanilija, seks, studentice, kondomi, seks, poze, predigra, seks, ljubav, predigra, zablude, ljubav, seks, nevinost, seks, mrak, seksopedija, seks, žene, partneri, seks, veza, seks, iskustvo, partneri, muškarci, žene, seks, razlike, seks, zablude, seks, žene, loše navike, seks, krevet, strasti, ljubav, muškarac žena, zaljubljivanje, veza, znakovi apstinencijske krize,
Suhi seks' znači da žene pokušavaju smanjiti vlažnost svoje vagine kako bi spolni odnos bio više zadovoljavajuć za muškarce.

To istodobno može uzrokovati pukotine, rane i upale rodnice, a povećava se i šansa za pucanje prezervativa, čime raste problem širenja zaraza.

'Suhi seks' sve je poznatiji i više se prakticira u Južnoj i Srednjoj Africi, te Indoneziji, a nastao je iz kulturalnog gledišta da je muškarcima seks više zadovoljavajuć ako je ženina rodnica suha. Taj mit prati i onaj da će muškarce odbiti žene kojima su vagine 'prerastegnute' od seksa.

Kako bi isušile vagine, žene u rodnicu stavljaju kredu, pijesak, papir ili spužvu neposredno prije seksa, a znaju ih ispirati i deterdžentima, antisepticima, alkoholom i izbjeljivačem. Žene iz Jave, Indonezije, znaju čak i 'prodimiti' vagine tako što stoje iznad zapaljenog bilja, dok je u drugim dijelovima Indonezije uobičajeno u rodnicu staviti štapić nalik cigareti od korijena biljke.

Iako je Svjetska zdravstvena organizacija svjesna ovih problema, većina istraživanja na ovu temu stara su nekoliko desetljeća i nema naznake prevencije. Poznata doktorica u Južnoj Africi, Marlene Wasserman, ističe da ustaljeno prakticiranje suhog seksa ukazuje na nedostatak obrazovanja žena. "Ženin ugled ovisi o veličini njezine rodnice. A kod žena koje su manje informirane i obrazovane, postoji nevjerojatno neznanje o ideji da se vagina prilagodi veličini penisa. One vjeruju da ako je žena bila s partnerom većem penisa, da će njezina vagina ostati trajno rastegnuta i njezini budući partneri će misliti da je promiskuitetna."

Wasserman pokušava educirati mlade osobe o zdravim seksualnim aktivnostima, te ima i emisiju na radiju o toj temi. Inače, suhi seks uspoređuje s vaginoplastikom koja se izvodi na Zapadu. "Tamo žene imaju osobno obrezivanje genitalija, koje je samo malo naprednije i skuplje. Ali zar nije princip isti? Nevjerojatno je nezdravo, kao i zatezanje vagine, a izvodi se samo zato što žene žele da njihovi partneri misle da su mladolike."

Net.hr