FOTO  Fašnička rođendanska proslava nastavljena uz Crvenu jabuku!

fašnik, Crvena jabuka, tz samobor

. Dražen Žerić - Žera i ekipa iz benda fašničku je publiku zagrijala na Trgu kralja Tomislava, preimenovanog u Trg fašničkih velikana za vrijeme trajanja zabave pod maskama. Uz „Bježi kišo s prozora", „To mi radi", „Sviđa mi se ova stvar", „Ima nešto od srca do srca" i ostale hitove Crvene jabuke, posjetitelji Samoborskog fašnika pozvani su na cjelodnevno druženje i u subotu i nedjelju u Fašničkoj republici.

Stalni fašnički likovi - Princ, Sraka, Sudec i Fiškal, prije glazbenih gostiju u svojoj su Republici dočekali i maskirane gostujuće grupe iz Ivanić Grada i slovenske Dobove. Slovenski gosti su bili nastrojeni gusarski, ali prijateljski, jer je prošli tjedan potpisan sporazum o suradnji Samoborskog fašnika i Fašjenka Dobova. Održan je i novi krug izbora za naj masku, pobjednici će biti proglašeni u utorak.
Fašnički program nastavlja se u subotu (6. veljače), od 10 sati predstavljanjem maskiranih dječjih grupa i zborova. Od 13:30 predviđen je izbor najbolje maskirane obitelji, a od 14 sati kreće ležerno popodne uz Tamburaški sastav Skoro frajeri. U 16 sati na središnju fašničku pozornicu dolaze gostujuće maskirane grupe iz Župe Dubrovačke, Jastrebarskog, Koprivnice i Đakova. Potom počinje nastup grupe Adrenalica te Plesnog studia Baila, a nakon izbora maski u 19:30 dolaze glazbeni gosti večeri - Dječaci.

Za sve posjetitelje otvoren je i luna park, organizirane su Legići radionice i predstave za djecu, a uz štandovsku ponudu tu su i fašnički programi samoborskih ugostitelja. Za najmaštovitije maske pripremljene su vrijedne nagrade, nagrađivat će se i najbolje maskirani kućni ljubimci i tražiti najrazglednica Dječjeg fašnika. Svi detalji o načinu sudjelovanja te fašničkom programu objavljeni su na službenoj stranici www.fasnik.com te profilima Samoborskog fašnika na društvenim mrežama.