Dokazano kad muškarci vole žene s većim oblinama

muškarci, žene, obline
Kad su gladni, muškarcima se više sviđaju putene žene s izraženim oblinama. Mršave žene pak privlače mišićavi muškarci, otkrivaju psiholozi tvrdeći da je taj fenomen ukorijenjen u ljudskim evolucijskim instinktima. Ta privlačnost temelji se na podsvjesnom dojmu da osoba suprotnog spola ima bolji pristup hrani.

Stručnjaci vjeruju da izražene ženske obline muškarci podsvjesno doživljavaju kao njezino spremište masnih rezerva. U istraživanju znanstvenika sa sveučilišta Westminster sudjelovala su 124 muškarca. Njima su pokazane slike pet različitih oblika ženskoga tijela. Uočeno je da su muškarci koji su bili gladni bolje ocijenili žene s izraženim oblinama, posebno grudima.

Dr. Viren Swami ukazao je i na neka prethodna istraživanja kojima je otkriveno to da mršave žene vole mišićave muškarce jer im oni djeluju kao oni koji mogu osigurati hranu i zdravlje.

'Obline na ženama i mišići na muškarcima na neki su način znakovi o izvorima hrane. Kad ste gladni, želite izvore hrane, ali i partnera koji ima pristup izvorima hrane', pojasnio je dr. Swami. Istaknuo je i da su muškarcima privlačne blago putene žene s oblinama, ali ne i gojazne žene. Unatoč gladi, većini njih nisu bile privlačne žene s viškom kilograma. Kada je riječ o oblinama, uočeno je također da muškarci znatno intenzivnije reagiraju na ženske grudi nego na stražnjicu i bokove