Arsen Dedić otkrio tko je Ines iz hita ‘Ne daj se Ines’

Arsen i Matija Dedić
...za portal Lupiga.com otkrio je dugo čuvanu tajnu koja stoji iza njegovog hita Ne daj se Ines te se osvrnuo i na neke bivše ljubavi.

Pjesmu Ne daj se Ines, Arsen je napisao 1979. godine te je posvetio svojoj bivšoj ljubavi, udovici koja danas živi u Milanu.

‘Ona se bavila plastičnim umjetnostima, Ines, živi u Milanu i udovica je bez djece. Nikad me nije niti za trenutak napustila. Napravila mi je jednu brončanu bistu, pet poštara ju je nosilo koliko je to bilo teško. Gotovo svake godine dođe, uzme sobu u hotelu Esplanade i provede u Zagrebu tri, četiri dana, da mi bude blizu i da se vidimo. Kaže da ju je moja pjesma obilježila za cijeli život. Evo, baš danas me zvao Rade Šerbedžija, da me pita mogu li s njim nastupiti u travnju, jer će, naravno, izvoditi i Ines. Ona me, dakle, još uvijek ne napušta u emocionalnom smislu, a s njom sam prekinuo prije 51 godinu', ispričao je Arsen Dedić u intervjuu za Lupiga.com te nadodao kako se nada da je to u redu, jer Ines za sobom ne povlači ljubomoru novih ljubavi.

‘Moja Gabi je dobrim dijelom svemu tome svjedočila. Nakon svih tih prošlih ljubavi ostala su prijateljstva. Samo jedna je, možda, od tih ljubavi ostala u nekom lošem sjećanju. One bi sutra sve za mene dale ruku, a i ja bih za njih. Je li to u redu? Moja najveća ljubav prije Gabi bila je Božidarka Frajt. I danas smo prijatelji. Ona je dijete s Kozare, bila je u ustaškom dječjem logoru u Jastrebarskom. Nije znala niti kad je rođena pa je kasnije svoj rođendan slavila kad je i meni rođendan. Tako smo živjeli', prisjetio se glazbenik koji zbog zdravlja i ‘zuba vremena' koji ga sve više nagriza, razmišlja o povlačenju iz glazbe.

‘Zdravlje mi danas jako malo dopušta da nastupam, ali ja sam prošao u tom pogledu sve. Operirane su mi oči, operirane ruke, crijeva, transplantirana jetra i tako dalje. Međutim, kao što vidite, izduravam. Uskoro idem u Mostar i Sarajevo. Tamo ću nastupati sa svojim Matijom. To će mi biti malo teško. Da vam otvoreno kažem, već sad pomalo razmišljam..., mislim da pomalo privodim svoju priču kraju', iskren je bio Dedić te nadodao ‘kako mu se više ne radi, jer mi najradije vrijeme provodio sa svojim unukama'.