6 pitanja koja si treba postaviti prije nego li se vratite bivšem

razvod - svađa
Nedostaje li vam doista ili ste samo usamljeni?

Raskid veze nije nimalo lako preboljeti, ali ako razmišljate o povratku bivšem prije prvog koraka treba se zapitati zašto to radite. Raščistite sami sa sobom nedostaje li vam partner ili se samo osjećate usamljeno pa ne želite biti sami. Povratkom u njegovo naručje dajete mu nadu da bi se stvari mogle promijeniti, a to nije najbolji izbor ako niste posve sigurni u kojem smjeru želite krenuti. 

Zašto mu se želite vratiti?

Nakon prekida ljudi se s nostalgijom prisjećaju veze i lako zaborave na teške trenutke. Upravo se zbog toga često žele vratiti bivšem. Međutim, važno je ne dopustiti da vam ružičaste naočale ili požuda zamagle vid, upozoravaju bračni terapeuti. Najbolje je pokušati ponovno ako to radite iz pravih razloga, jer ćete u suprotnom nekoga povrijediti.

Zašto ste prekinuli?

Ovo je vrlo važno pitanje - jednostavno se treba prisjetiti razloga i odrediti je li veza vrijedna spasa. Razmislite možete li stvari koje su vas razdvajale prebroditi, riješiti probleme i izdići se iznad stvari koje su vam smetale, piše All Women Stalk.

Možete li doista početi iz početka?

Ako odlučite pomiriti se s bivšim, najbolje je početi iz početka, savjetuju bračni terapeuti. Tako ćete u novi odnos krenuti bez zamjeranja i emocionalne prtljage koja bi vas mogla kočiti. Nastojte ne suditi bivšeg na temelju stare veze, već se usredotočite na novi odnos.

Volite li sebe dovoljno?

Ovo je važno pitanje, naročito ako je u vezi bilo vrijeđanja ili omalovažavanja. Volite li sebe dovoljno da si opet ne dopustite takvo ponašanje ili pak pristajete na nove manipulacije.

Je li bivši ono što doista želite?

Je li bivši doista ono što želite ili s razlogom ima tu titulu? Jeste li sigurni da ne radite pogrešku? Radite li to kako bi usrećili sebe ili druge? Prije nego li se ponovno sve uložite u taj odnos, postavite si ta pitanja jer riskirate da vam ponovno slome srce.

24sata.hr