Papino pismo obiteljima

Papa Franjo, hodočasnici, Hercegovina, Papa Franjo, židovi, Papa Franjo, Papina kateheza, Poruka za čitavu Ameriku i apel, Poruke i poslanice, Papa Franjo, Božić, Papa Franjo I., glasnogovornik Vatikana, otac Federico Lombardi, egaliziranje istospolnih zajednica, Poruke i poslanice, Papa Franjo, Papina kateheza, Poruke i poslanice, Papa Franjo, Biskupska sinoda, brak i obitelj, Papino pismo, Papa Franjo, molitva, molitva za Ukrajinu, Katolički tjednik, Papa Franjo, Papa Franjo, Poruke i poslanice, Vatikan, vjera, Papa Franjo, homilija, liturgija, Papa Franjo, Poruke i poslanice, Spasenje, oholost srca, Papa Franjo, ispovijed, svećenik, Papina kateheza, Papa Franjo, na općoj audijenciji, kateheza o sakramentima, Papa Franjo, trg Sv Petra, Vatikan, Papa, Papa Franjo, Sveti Otac, Betlehem, Papa Franjo, prema Papinom iskustvu, žrtve gospodarskih kriza, vjera, religija, nesreća, Papa Franjo, ISIL, prijetnje, Papa, Papa Franjo o životu i vjeri, Papa Franjo, Biskupska sinoda, sveta stolica, Papa, Papa Fra

Papa Franjo pozvao je obitelji da mole za izvanrednu Biskupsku sinodu koja će se održati u listopadu u Vatikanu na temu "Pastoralni izazovi za obitelj u kontekstu evangelizacije".

U pismu koje je 25. veljače objavljeno na vatikanskim mrežnim stranicama, Papa obiteljima progovara o Sinodi te ističe kako je sudionicima, predstavnicima čitavog Božjeg naroda, nužno potrebna molitvena potpora i to osobito obitelji. Ta je Biskupska sinoda, ističe Papa, naime posebno posvećena vama, vašem pozivu i poslanju u Crkvi i društvu, pitanjima vezanim uz brak i obitelj, obiteljskom životu, odgoju djece i ulozi obitelji u poslanju Crkve.

Zato vas molim da se intenzivno molite Duhu Svetom, da prosvijetli sinodske oce i vodi ih u njihovoj zahtjevnoj zadaći. Papa napominje kako će se nakon te izvanredne iduće godine održati i redovna Biskupska sinoda koja će također imati za temu obitelj a u tome kontekstu će se u rujnu 2015. održati i Svjetski susret obitelji u Philadelphiji.

Molimo dakle svi zajedno da kroz te događaje Crkva učiniti pravi put raspoznavanja i primjeni prikladna pastoralna sredstva da pomogne obiteljima da odgovore na sadašnje izazove svjetlom i snagom koji dolaze iz evanđelja, ističe Papa u svom pismu napominjući obiteljima da će njihova molitva za Sinodu biskupa biti "dragocjeno blago koje će obogatiti Crkvu".

ika.hr