FOTO  Vrtić Sunčani most: Izlet u Hutovo blato - akcija prikupljanja starog papira

Hutovo blato, Hutovo, Sunčani most, izlet
Cilj ove akcije je, prije svega, edukacija djece o pravilnom odnosu prema okolišu i načinu pravilnog odlaganja iskoristivog otpada koji svakodnevno odbacujemo. Edukacija djece u najranijem uzrastu je važan faktor u jačanju ekološke svijesti. S djecom u vrtiću tijekom cijele godine kontinuirano razgovaramo o važnosti recikliranja papira i očuvanja naših šuma!

Praktičnim primjerom željeli smo djecu potaknuti na sudjelovanje u ovoj akciji. U protekla četiri mjeseca, od početka akcije, djeca su, zajedno sa svojim roditeljima i odgajateljima, uspjela prikupiti više od 4,5 tone starog papira!

U suradnji s tvrtkom ALBA BH d.o.o. Mostar uspjeli smo organizirati otkup prikupljenog papira, te smo, simboličnim novcem koji smo dobili kao naknadu, odlučili nagraditi djecu organiziranjem jednodnevnog izleta u park prirode i ptičji rezervat Hutovo blato i arheološki spomenik iz rimskog doba - Mogorjelo u blizini Čapljine. Djeca su, zajedno s roditeljima i osobljem vrtića, imala priliku uživati u vožnji autobusom, šetnjom kroz park prirode, 40-minutnom vožnjom brodicama kao i u slobodnim aktivnostima uz osvježenje i igru.

Veliku zahvalnost dugujemo roditeljima i prijateljima Inkluzivnog vrtića ''Sunčani most'' koji su svesrdno podržali ovu akciju! Zbog izuzetnog odaziva roditelja da podrže akciju prikupljanja papira, nastavljamo s istom aktivnošću i ubuduće. Svi oni koji žele pokloniti stari papir ovom vrtiću mogu nas kontaktirati na www.suncani-most.com kao i putem Facebooka - Vrtic Sunčani Most

Vrtić ''Sunčani most'' je prvi inkluzivni vrtić u BiH, koji je u Mostaru 2002.godine osnovala austrijska neprofitna organizacija Diakoniewerk. U prosjeku, svako osmo dijete uključeno u ovaj redoviti predškolski program ima određene teškoće u razvoju. U jednoj grupi boravi maksimalno 20 djece o kojima brinu po dvije odgajateljice u isto vrijeme. Po istom modelu, od jeseni 2016.godine u suradnji s općinom Livno, bit će otvoren multietnički inkluzivni vrtić ''Sunčani most'' i u Livnu.