U Tomislavgradu se okupili tenkisti

HVO postojavanje
...gdje su položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.
Nakon dugo vremena na jednom mjestu upriličen je susret oko 150 tenkista iz tomislavgradske brigade „Kralj Tomislav", 1. gardijske brigade Ante Bruno Bušić, Brigade Rama, Brigade dr. Ante Starčević - Uskoplje, Brigade Petar Krešimir IV - Livno, Brigade Eugen Kvaternik - Bugojno, pukovnije Hrvoje Vukčić Hrvatinić - Jajce i Kupreške bojne, a tijekom dana očekuje se dolazak i drugih gardijskih brigada i pukovnija koji su u svojim postrojbama imali oklopnu postrojbu.
Nakon svečanog djela i kratke molitve svi nazočni tenkisti i njihovi gosti svoje su druženje nastavili u Sportsko rekreativnom centru „Šumarska kuća" pored Tomislavgrada gdje je unatoč kišnom i prohladnom vremenu priređen sportski program.
Organizratori ističu kako bi ovo okupljanje nakon dvadeset i jedne godine od završetka Domovinskog rata moglo postati tradicionalno za tenkiste, s tim da bi se lokacija i organizator mijenjali svake godine.
Današnjem prvom susretu tenkista te polaganju vijenaca i paljenju svijeća za sve poginule i nestale hrvatske branitelje nazočili su načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin i ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegbosanske županije Patar Galić.


livno-online.com