Tomislavgrad: Novi vlasnik Tvornice kablova zatražio popis otpuštenih radnika

Tomislavgrad, kupovina, tvornica, kablovi, Tomislavgrad, tvornica
...Kapis" iz Tomislavgrada, iz Zavoda za zapošljavanje podružnice Tomislavgrad je zatražen popis svih radnika koji su u ranijem predstečajnom razdoblju dobili otkaz u Tvornici.

Kako se doznaje iz Zavoda, novim vlasnicima dostavljen je popis sa 132 osobe od njih više od 200 koliko ih je ranije bilo na popisu. Određeni dio radnika u međuvremenu je pronašao drugi posao u Tomislavgradu ili inozemstvu, a oko 30 ih je u stečajnom postupku vraćeno na posao.

Riječ je o radnicima koji su obavljali poslove proizvodnje energetskih i instalacijskih kabela. Međutim ti su radnici, po njihovim riječima, danas dobili informaciju da u ponedjeljak, 19. siječnja, preuzmu svoju radnu dokumentaciju te da se ponovno prijave u tomislavgradski Zavod za zapošljavanje.

Na Zavodu bi radnici, kako su dobili saznanja, trebali biti određeno razdoblje nakon čega bi se postepeno i ovisno od poslova pozivali u Tvornicu na rad. Taj vremenski rok ne bi trebao biti dug, sve dok se ne konsolidira zatečeno stanje i ne uspostavi novi menedžment.

Iz Zavoda za zapošljavanje kazali su kako su i oni dobili informaciju o tome te da skrb tih radnika ovisi od rješenja kojeg ti radnici dobiju u Tvornici.

Najmanje što mogu dobiti je zdravstvena skrb, a moguća je i tromjesečna novčana naknada, kazali su u poslovnici Zavoda za zapošljavanje u Tomislavgradu.

poskok.info