Tomislavgrad; Ispovijest majke koja je odlučila donirati organe svoje kćeri

ispovijest, doniranje organa, Tomislavgrad, organi, spas
... je automobilom udario pijani vozač u Tomislavgradu, odlučili su se, usprkos velikoj tragediji koja ih je pogodila, na plemenit čin vrijedan svakog divljenja, piše Dnevni avaz.

Nakon što im je priopćeno da je njihova djevojčica izgubila bitku za život, donijeli su najhumaniju odluku, da daruju njene organe i tako spase druge živote.

Ova priča o najvećoj tragediji s jedne i nesebičnosti roditelja i njihovom plemenitom činu s druge strane, dirnula je sve ljude.

"'Uvijek bih to napravila. U tom trenutku kao da ti Bog kaže da će tvoje dijete nastaviti živjeti u drugoj djeci i ljudima i da će oni biti spašeni. Znali smo da je prekasno za našu Božanu, da se više ništa ne može učiniti, a njeni organi bili su zdravi. Htjeli smo pomoći drugoj djeci, da njihovi roditelji nikad ne dožive najveću bol koju jedna majka i otac mogu doživjeti gubitkom djeteta, a koja nas sada razdire. I rekli smo: Neka druga djeca prežive", rekla je Gabrijela, majka koja je odlučila donirati organe svoje pokojne kćeri.

Božana je na jesen trebala poći u prvi razred. Roditelji su svojoj maloj princezi kupili nove cipelice za školu, ali ih ona, nažalost, nije stigla obuti.

"Žao mi je što ih nije ni obula. Nikad čovjek ne bi pomislio da se njemu ovakvo nešto može dogoditi. Božana je sa svojih šest godina učinila nešto toliko veliko, što neki čovjek za cijeli život ne uspije. Kažu da su njenim organima spašena četiri života. Dva organa dali su u Njemačku, a dva u Hrvatsku. Nije nam se nitko još javio od obitelji čiji su najmiliji spašeni. Bog će odrediti hoće li se i kada javiti", govori Gabrijela.

Josip i Gabrijela imaju još tri djevojčice, a Gabrijela je trudna peti put i nosi djevojčicu. Ističe da će, kada rodi, bebi dati ime Božana.

Avaz