Tomislavgrad: 450 uzvanika na donatorskoj večeri za Darija Kordića

Dario Kordić, humanitarna večera

U svom kratkom obraćanju, predsjednik HU "Prijatelji" gdin. Vinko Zorić zahvalio se nazočnima i posebno pozdravio gđu. Veneru Kordić koja je za ovu prigodu došla iz Zagreba.
Vinko Zorić je prenio pozdrave Darija Kordića i rekao da se Dario i fizički i duhovno osjeća izvrsno. Predsjednik Udruge je nazočnima prenio veliku ljubav Daria za svoj hrvatski narod, Republiku Hrvatsku i HR Herceg-Bosnu. Također je istakao da je Dario svjestan svega, da zna tko je na njega lagao i lažno svjedočio, ali da on svima oprašta i da poziva sve nazočne da svom narodu i svojoj zemlji iskazuju samo darove ljubavi i solidarnosti. Dario je preko predsjednika svima prenio da ih grli i ljubi kako njega ljubi i grli ruka Duha Svetoga.

Gdin. Zorić se zahvalio svima koji su na najmanji način pomogli Udrugu, a time i obitelj Kordić. Posebno se zahvalio JP EPHZHB i županu Splitsko-dalmatinske županije gdinu. Ževrnji.

Na kraju se gdin. Zorić iskreno i sa puno emocija obratio i zamolio nazočne da na nedjeljnjoj misi izmole po jednu molitvu da dragi Isus prosvjetli one koji odlučuju i da Dario 6. lipnja o.g. bude slobodan čovjek.
Predsjednik se zahvalio Dariju na žrtvi za sve nas i za pozitivne emocije koje k nama dolaze iz njegovih uzničkih razmišljanja.


Nazočnima se prigodnim rječima obratio don Željko Majić, generalni vikar, izaslanik mons. dr. Ratka Perića, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog i dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM.

U zabavnom djelu programa nastupili su Marko Perković-Thompson, Mate Bulić, klapa Delminium i glazbeni sastav Afrodita iz Tomislavgrada.