Što su Milan Bandić i Ćiro Blažević radili u Šuici

bandic i ciro
- Prihvatio sam mjesto nositelja liste za XI. izbornu jedinicu jer sam prepoznao ulogu Milana Bandića u ovoj konfuznoj političkoj situaciji, a svi znaju koliko naš gradonačelnik i sigurno budući premijer Vlade RH znači za Hrvate u BiH. On je više pomogao njima u raznim projektima nego cijela hrvatska vlada zajedno - kazao je tom prilikom Blažević.

Dodao je kako Bandić ima sociološku osjetljivost, a pošto je rođen na ovim prostorima u poziciji je da da još veći doprinos bh. Hrvatima za bolji život i za njihovu bolju poziciju u Bosni i Hercegovini.

- Ćiro Blažević je planetarni trener, najveća veličina među trenerima. Ostvario je zapažene rezultate posebno s hrvatskom reprezentacijom, ali i u Bosni i Hercegovini je ostavio duboki trag te smo mi dobitna kombinacija - kazao je Bandić.

Dodao je kako će on i Ćiro raditi na hrvatskoj pomirbi koju je zagovarao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman jer se, kako je rekao, samo zajedništvom može stvoriti bolja Hrvatska i izboriti bolji položaj Hrvata u BiH.

- Strateški teren Republike Hrvatske je stabilna, demokratska Bosna i Hercegovina ravnopravnih konstitutivnih triju naroda. Mi to znamo, hoćemo i umijemo pomoći našim ljudima u BiH, a upravo smo ja i Ćiro hrvatski sinovi ove države te prijatelji sva tri naroda u BiH - poručio je Bandić.

Po njegovim riječima, politika bh. Hrvata ne smije se voditi iz Zagreba, ali toj politici svakako treba podrška i pomoć Zagreba.

FENA