Duvnjaci će tužiti Ceste jer ne čiste snijeg kako treba

snijeg, Hercegovina, vrijeme, snijeg, ralica za čišćenje snijega

... cesta vrše djelatnici Cesta d.d Mostar, kazao je za Fenu djelatnik tog poduzeća Luka Vujeva.

Naime, nekoliko vlasnika autoprijevozničkih tvrtki s područja Tomislavgrada izrazili su nezadovoljstvo kvalitetom održavanja prometnica od snijega i leda na dionicama puta od Tomislavgrada, preko Kupresa prema Bugojnu od strane spomenutog javnog poduzeća.

Posebnu pozornost skreću na ne posipanje soli i pijeska na kritičnim točkama što dovodi do proklizavanja, zanošenja, te oštećenja njihovih vozila sa šlepom.

Iz navedenog javnog poduzeća ne opovrgavaju da najviše problema pri održavanju prometnica imaju na kritičnom djelu od Kupresa do Kupreških vrata zbog, kako Vujeva kaže, neodgovornog ponašanja auto-prijevoznika koji bez zimske opreme stanu i blokiraju cijeli promet.

Ističe kako se ceste redovno čiste i posipaju, a informacije o tome da njihova vozila samo "pravdaju sate" ne stoji jer su oni u zimskoj službi na paušalu i nemaju potrebe to raditi.

Na upit da su neki autoprijevoznici pokrenuli parnice protiv JP Ceste d.d Mostar upravo iz razloga što su zbog, ne adekvatnog čišćenja i održavanja prouzročili izlijetanja i zakretanje njihovih vozila čime su počinjene velike materijalne štete, Vujeva naglašava kako će svi oni koji su pokrenuli parnice i koji ih namjeravaju pokrenuti, krivicu JP Cesta d.d. Mostar morati dokazati na sudu.

FENA