FOTO  U rodnoj Rotimlji Kata i Marko Puljić proslavili 60. godišnjicu braka

dijamantski pir, Stolac, Vinko Puljić
Istom prigodom obilježene su i još neke obljetnice. Njihova kći Staza, sa svojim mužem Mirkom proslavila je 40. godišnjicu braka. Druga kći, sestra Janja, sa svojim mužem Matom proslavila je 35. godišnjicu braka. Sin Pavo sa suprugom Vidom proslavio je 30. godišnjicu. A unuka Ivanka sa mužem Mladenom proslavila je 20. godišnjicu braka. Spomenuta je i 25. obljetnica svećeništva koju je prošle godine obilježio njihov sin don Vinko uz prigodnu duhovnu obnovu u HKM Siegen koju su predvodili vlč. Zlatko Sudac i Ivan Puljić.

U prepunoj Crkvi sv. Petra i Pavla na Rotimlji na oltaru bilo je još dvanaest svećenika. Sve nazočne, posebno slavljenike je pozdravio župnik don Damjan Raguž. Uvodni govor kojim je u ime obitelji pozdravio sve nazočne održao je predvoditelj Misnog slavlja, njihov sin don Vinko. Riječi pozdrava slavljenicima i zahvale Bogu uputio je i vel. Zlatko Sudac koji je također prisustovao misnom slavlju. Misno pjevanje su predvodili župni zbor "Paulus", te Maja Blagdan i treći sin dijamantnih slavljenika Ivan Puljić. Na kraju Mise su uručeni posebni darovi svim slavljenicima. Prigodno uokvirene riječi blagoslova, molitve i zahvale Bogu, upućene i potpisane od pape Franje i kardinala Vinka Puljića, te križevi, biblije i krunice.

- Kao što se kroz život naših roditelja, trajno provlačila jedna "Nit Božjeg blagoslova", ovome svijetu tako često sakrivena, tako je bilo i na ovaj slavljenički dan. Otvorena ljudska srca, molitva i pjesma svih nazočnih i jedna "Nevidljiva Božja Ruka" koja naše roditelje prati cijeli život, bijaše nad čitavim događajem - komentirao je Ivan Puljić ovaj slavnih događaj.