FOTO  Svečano obilježen Dan oslobađanja Stoca.

Stolac, obljetnica
Na današnji dan, prije točno 24 godine postrojbe Hrvatskog vijeća obrane, u akciji „Lipanjske zore" oslobodile su područje općine Stolac. Program obilježavanja započeo je u 900 sati u župnoj crkvi Sv. Ilije Proroka, svečanom svetom misom za sve poginule hrvatske branitelje. Misu je predvodio stolački župnik don Rajko

Poslije mise uslijedio je mimohod gradskim ulicama, limena glazba zajedno sa stolačkim mažoretkinjama predvodila je brojni okupljeni puk. Dolaskom do spomenika poginulim braniteljima HVO-a u Domovinskom ratu i izvedbom ‘'Lijepe naše'' započeo je program. Nakon prigodnog recitala, nazočnima se obratio i načelnik općine Stolac, Stjepan Bošković. Uslijedilo je svečano polaganje vijenaca i molitva za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu koju je predvodio je don Rajko Marković. Vijence su položili i svijeće upalili: Načelnik općine i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Stolac, predstavnici hrvatske komponente vojske Bosne i Hercegovine, predstavnici susjednih općina i gradova, te ostala izaslanstava.

Svakako valja istaknuti kako su obljetnici uz načelnika Boškovića i brojne uzvanike nazočili i ministri u Vladi HNŽ Slađan Bevanda i Donko Jović, te prim. dr. Mladen Bošković dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Sve fotografije u GALERIJI