Stolac: Počinje poljoprivredna manifestacija Hercegovački plodovi Mediterana

Stolac, sajam, plodovi mediterana, Hercegovački plodovi Mediterena, Stolac, Stolac, plodovi mediterana

...„Hercegovački plodovi Mediterana" koji se održava se 09. i 10. listopada u Športskoj dvorani kod stolačke osnovne škole. U petak i subotu posjetitelji će imati priliku vidjeti u punom sjaju ove klasike mediteranskog podneblja, ali i nove kulture značajne za agrikulturalni razvoj Hercegovine poput smilja i prerađevina ove ljekovite biljke. Organizatori sajamske manifestacije Udruga Hercegovački plodovi Mediterana i Javna ustanova Radimlja kažu kako ove godine dolazi gotovo 120 izlagača različitih profila iz svih djelova Bosne i Hercegovine, a osim njih svoja iskustva i proizvode prikazat će izlagači iz susjedne Republike Hrvatske, Republike Makedonije i dalekog Japana.
Kako je već ranije priopćeno, novost je, prije svega, sama lokacija. Za brojne izlagače osigurano je 900 m² unutrašnjeg prostora i više od 1000 m² vanjskog prostora gdje će se prezentirati nova dostignuća u poljoprivrednoj mehanizaciji.

Sajam se održava po osmi put, zahvaljujući prije svega Općini Stolac; partnerima iz Hrvatske Udruzi Agroturist iz Vodnjana; Federalnim ministarstvima okoliša i turizma, razvoja, poduzetništva i obrta te kulture i sporta, Vanjskotrgovinskoj komori FBiH i županijskom ministastvu poljoprivrede. Stručni suradnici sa Sveučilišta i Univerziteta Džemal Bijediću u Mostaru i eksperti iz Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA) održat će tematska predavanja vezana za poljoprivredu i turizam.